Maakfestival MakerEducation.nl Eindhoven

Maakfestival MakerEducation.nl Eindhoven

Save the date voor het grootste Maakfestival van Nederland!

28-30 september in Eindhoven

Het grootste landelijke maakfestival van Nederland komt eraan. MakerEducation.nl & Maker Faire Eindhoven presenteren van 28 t/m 30 september het beste uit de maker movement en het maakonderwijs: van doe-het-zelf-uitvindingen tot nieuwe technologie en van beginnend maker tot professional. Iedereen die wil leren door te maken is welkom.

Het festival wordt op vrijdag 28 september afgetrapt met de eerste Nederlandse Fablearn-conferentie voor en door het onderwijs. Hier komen sleutelfiguren uit het onderwijs, beleid en wetenschap samen om te leren, ervaren, presenteren en discussiëren over maakonderwijs, digitale fabricage, de maker movement en nieuwe leermiddelen.

Het onderwijsprogramma wordt verzorgd door MakerEducation.nl. Voorafgaand aan het evenement wordt door heel Nederland een Maakchallenge uitgezet op scholen (PO en VO) en er worden vouchers uitgegeven voor een bezoek aan een Fablab.

Maker Faire Eindhoven is een gezinsvriendelijk festival dat de afgelopen jaren door meer dan 10.000 mensen bezocht werd. Tijdens dit festival op 29 en 30 september staan uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal. Je kunt er aan de slag met 3D-printers, robots maken en besturen, upcycling, voedsel maken, hacken, installaties bouwen en deelnemen aan workshops, masterclasses en ontmoetingen. Van entertainment tot installaties, alles is zelfgemaakt. 

Meer informatie

Meer agenda-items