Masterclass Jong Talent in de bieb

Masterclass Jong Talent in de bieb

Is er een generatiekloof op de werkvloer? 

Op 31 januari 2019 organiseert ProBiblio samen met het Jong Bibliotheek Netwerk een Masterclass Jong Talent in de bieb. Janneke van de Loo, consultant Talentmanagement en ontwikkeling, vertelt ons in de ochtend wat de belangrijkste kenmerken zijn van de millennials, de X-, Y-, Z- en de Einsteingeneratie. In een pittige paneldiscussie komen deze generaties aan het woord. Hoe kijken zij aan tegen zaken als autonomie in het werk, persoonlijke ontwikkeling en de balans werk-privé? Wat kunnen de generaties van elkaar leren?

In de middag richten we ons specifiek op de millennials, de generatie die goed vertegenwoordigd is in het Jong Bibliotheek Netwerk en die nu de werkvloer bestormt. Over deze generatie is inmiddels veel gesproken en geschreven, maar welke vooroordelen kloppen er nu echt? En hoe binden en boeien we millennials nu eigenlijk? Kim de Jong, HR Professional, doet onderzoek naar millennials op de werkvloer en zij neemt ons mee op de millennial journey. In deze journey verkennen directeuren en JBN-ers wat ze elkaar te bieden hebben en wat ze van elkaar nodig hebben. Aan het einde van de dag zitten we vol nieuwe ideeën en inzichten om de bibliotheken ‘millennialproof’ te maken.

We sluiten af met het koppelen van de directeuren aan de JBN-ers. De koppels krijgen de opdracht mee om het komende half jaar met elkaar in gesprek te blijven en van elkaar te leren.

Meer informatie

Maaike Verhoeven, mverhoeven@probiblio.nl

 

Meer agenda-items