Masterclass Digitale Transformatie voorjaar 2020

Masterclass Digitale Transformatie voorjaar 2020

Samen met TIAS School for Business and Society is voor bibliotheken een programma op maat ontwikkeld: de Masterclass Digitale Transformatie. Het programma is ontwikkeld op basis van de wensen en behoeften die een aantal bibliotheken kenbaar heeft gemaakt en op expertise en ervaring van TIAS.

In de Masterclass (vier dagen) brengen de TIAS experts je helemaal bij op het gebied van relevante digitale trends, waarin bovendien de slag geslagen wordt naar de praktijk van de openbare bibliotheek. Je krijgt inzicht in de kansen en bedreigingen voor dienstverlening aan klanten en de eigen organisatie. Je bent bovendien in de mogelijkheid om, onder begeleiding van een Probiblio adviseur, direct met het geleerde aan de slag te gaan en resultaten op te leveren gedurende het leertraject. Bij deelname aan een of beide tracks ontvang je van TIAS een certificaat. Grijp deze kans!

Kies jouw traject

Alleen track inhoud: gaat in op technologische vernieuwingen die onze maatschappij ingrijpend veranderen, de impact van de digitaliserende samenleving en de verwachtingen van burgers, mogelijkheden voor bibliotheken om relevant te blijven voor de samenleving, en organisatie en leiderschap die nodig zijn om als bibliotheken actief gestalte te geven aan digitale transformatie.

Track inhoud (zie boven) en track proces: Track proces resulteert in relevante waardeproposities voor je publiek (klanten/bezoekers en financiers), en een concreet transitiepad voor bibliotheken om digitale transformatie daadwerkelijk te realiseren. Deelnemers aan beide tracks maken langere dagen die mogelijk doorlopen in de avond, een eenvoudig diner/buffet is inbegrepen. Bij de track proces ontvang je bovendien ondersteuning door een vaste adviseur van Probiblio die het traject meedraait. Ook bestaan tussentijdse contactmomenten met de docenten van TIAS via interactieve online adviesgesprekken. Houd bij deelname aan zowel track inhoud als track proces ook rekening met een inzet van ongeveer een dagdeel per week per deelnemer.

Programma

Dag 1: Hoe toekomstbestending zijn we als organisatie?
Datum: Dinsdag 31 maart
Locatie: CoZone Cap Gemini, Reykjavikplein 1, 3543 KA Utrecht

9:30 – 15:15 uur              Track inhoud ‘Impact digitale samenleving’
15:30 – 19:00 uur            Track proces ‘Toets op de missie’

Docent: Loren Roosendaal, trendwatcher digitale technologie, oprichter en directeur van Knowingo. Loren is gepassioneerd om organisaties te helpen hun nieuwe digitale uitdagingen te begrijpen en aan te pakken, en gebruikt zijn ervaring op het gebied van digitale transformatie om organisaties potentiële risico’s te laten omzetten in kansen.

Dag 2: Zijn we wel klaar voor de digitale transformatie?
Datum: Donderdag 16 april
Locatie: TIAS Utrecht, Kroonstraat 50, 3511 RC Utrecht

9:30 – 15:15 uur              Track inhoud ‘Nieuwe activiteiten en processen’
15:30 – 20:00 uur            Track proces ‘Exploratie organisatie’

Docent: Camilla van de Boom, docent Strategisch Management bij TIAS, bedrijfskundige en oprichter van het strategisch adviesbureau Sturrm. Camilla doet onderzoek naar hoe organisaties de toekomst vorm kunnen geven

Dag 3: Wat gaan we bieden aan cliënten en sponsors?
Datum: Dinsdag 26 mei
Locatie: PLNT, Langegracht 70, 2312 NV Leiden

9:30 – 15:15 uur             Track inhoud ‘Nieuwe verbindingen creëren’
15:30 – 20:00 uur           Track proces ‘Exploratie propositie’

Docent: Toni Sfirtsis, expert op het gebied van Strategic Innovation & Future Leadership, werkzaam bij TIAS en Universiteit Antwerpen. Gedurende de afgelopen 20 jaar werkte hij als consultant voor diverse organisaties, waar hij zich bezighield met uitdagingen op het gebied van strategieontwikkeling en implementatie.

Dag 4: Hoe organiseren en ontwikkelen we ons digitaal?
Datum: Donderdag 11 juni
Locatie: Probiblio, Hoofddorp

 9:30 – 15:15 uur            Track inhoud ‘Nieuwe organisaties en capabilities’
15:30 – 20:00 uur           Track proces ‘Transformatie agenda’

Docent: Camilla van de Boom, docent Strategisch Management bij TIAS, bedrijfskundige en oprichter van het strategisch adviesbureau Sturrm. Camilla doet onderzoek naar hoe organisaties de toekomst vorm kunnen geven

De tijden en locaties zijn onder voorbehoud.

Voor wie?

De Masterclass Digitale Transitie is ontwikkeld voor directeuren, managers Innovatie, managers Producten & diensten, managers Marketing, en marketeers werkzaam bij openbare bibliotheken. De masterclass heeft de meeste impact als van een organisatie twee medewerkers deelnemen. De kosten voor de trajecten zijn daarom per bibliotheek, met inschrijfmogelijkheid voor twee personen. Wil je met drie personen aanmelden? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens. Er is plaats in de track inhoud voor 15 bibliotheken (dus 30 deelnemers), waarvan maximaal 6 bibliotheken ook kunnen deelnemen aan de track proces. Aanmeldingen uit de provincies Noord- en Zuid-Holland krijgen tijdens de voorinschrijvingsperiode (tot 5 september) voorrang.

Kosten

De kosten van het traject zijn deels gesubsidieerd vanuit de projectsubsidies van provincies Noord- en Zuid-Holland. De eigen bijdrage is per bibliotheek (2 deelnemers), catering is inbegrepen.

Eigen bijdrage Noord-Hollandse bibliotheken:

Track inhoud
€ 799,-
Track inhoud + track proces
€ 1.299,-
 

Eigen bijdrage Zuid-Hollandse bibliotheken:

Track inhoud
€ 599,-
Track inhoud + track proces
€ 975,-
 

Deelnamekosten voor overige bibliotheekorganisaties:

Track inhoud
€ 1.999,-
Track inhoud + track proces
€ 3.325,-

Aanmelding

Heb je interesse actief met de toekomst van je bibliotheek aan de slag te gaan? Meld jouw organisatie aan. Na aanmelding ontvang je een factuur. Wees er snel bij, want vol is vol!

Heb je vragen? Twijfel je over deelnemen? Neem contact met onze adviseur Koen Baaij (06-40 11 75 37).

Meer agenda-items