Werkbijeenkomst voor de Monitor voor de Bibliotheek op school (po en vo)

Werkbijeenkomst voor de Monitor voor de Bibliotheek op school (po en vo)

De resultaten van de monitor de Bibliotheek op school (po/vo) komen eind april beschikbaar.

Elke bibliotheek ontvangt dan een standaardrapportage voor elke school die heeft deelgenomen. Daarnaast is de database in het rapportageportaal voorzien van alle actuele cijfers waarmee je nog verdere maatwerkanalyses kunt maken. Maar het valt nog niet mee om uit de vele gegevens een zinvolle samenvatting te maken. Deze werkbijeenkomst laat je door de bomen het bos zien.

Tijdens deze online werkbijeenkomst ga je na een korte uitleg over het rapportageportaal daadwerkelijk met de gegevens van je eigen school (scholen) aan de slag. Het doel is dat iedereen zelf een rapportage maakt om aan de school/scholen te presenteren. Bovendien krijg je handvatten om op school het gesprek over de monitor en het leesplan aan te gaan. De bijeenkomst is alleen bedoeld voor monitorcoördinatoren en leesconsulenten die tussen december 2020 en maart 2021 bij ten minste één school de monitor hebben begeleid. De bijeenkomst is zowel geschikt voor de monitor po als voor vo.

De training wordt gegeven door Caroline Heijer (Probiblio) en Nicolien de Pater (Kunst van Lezen).

Er wordt een korte uitleg gegeven over het rapportageportaal en er wordt een voorbeeldrapportage gedeeld, die aansluit bij de Leescirkel van Aidan Chambers.

Programma

We starten met de uitleg rapportageportaal po/vo en een voorbeeldpresentatie in drie delen.
Vervolgens werken de deelnemers individueel aan het eerste deel van een analyse voor een eigen school. Als dit deel klaar is, bespreken deelnemers in kleine groepjes in break-outrooms de uitkomsten (po en vo afzonderlijk) waarbij Caroline en Nicolien beschikbaar zijn om mee te kijken en vragen te beantwoorden.

Daarna volgen het tweede en derde deel van de analyse. Ten slotte maakt iedereen op basis van de conclusies uit deze analyse een presentatie voor de school.

Als er behoefte is, kun je ‘s middags door blijven werken aan je eigen rapportages. Er blijft een break-out room open met 1 van de trainers.

Meld je aan via de button aan de rechterzijde.

Voorbereiding

Ter voorbereiding wordt het volgende gevraagd:

1. Bekijk de online Masterclass analyse monitorgegevens - webinar maart 2020 van Kees Broekhoef terug
2. Bedenk voor welke school je een rapportage wilt maken, en bekijk de standaard rapportage voor deze school.

Vragen

Neem voor meer informatie contact op met Caroline Heijer, adviseur educatie Probiblio

De bijeenkomst is alleen bedoeld voor monitorcoördinatoren en leesconsulenten die tussen december 2020 en maart 2021 bij ten minste één school de monitor hebben begeleid. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 35,00. Inschrijving is bindend. Voor afmeldingen na 10 mei 2021 brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Bij een teveel aan inschrijvingen laten wij maximaal twee deelnemers per organisatie toe.

Meer agenda-items