Werkbijeenkomst voor de Monitor Boekstart in de kinderopvang

Werkbijeenkomst voor de Monitor Boekstart in de kinderopvang

De resultaten van de monitor Boekstart in de Kinderopvang komen eind april beschikbaar.

Elke bibliotheek ontvangt dan een standaardrapportage voor elk kinderdagverblijf dat heeft deelgenomen. Daarnaast is de database in het rapportageportaal voorzien van alle actuele cijfers waarmee je nog verdere maatwerkanalyses kunt maken. Maar het valt nog niet mee om uit de vele gegevens een zinvolle samenvatting te maken. Deze werkbijeenkomst laat je door de bomen het bos zien.
Tijdens deze online werkbijeenkomst ga je na een korte uitleg over het rapportageportaal daadwerkelijk met de gegevens van je eigen kinderdagverblijven aan de slag. Het doel is dat iedereen zelf een rapportage maakt om aan een kinderdagverblijf te presenteren. Bovendien krijg je handvatten om op het gesprek over de monitor en het voorleesplan aan te gaan.

Deze training wordt gegeven door Nicolien de Pater (Kunst van Lezen) en Charlotte Lehmann (Probiblio).

Er wordt een korte uitleg gegeven over het rapportage-portaal en er wordt een voorbeeldrapportage gedeeld, die aansluit bij de Leescirkel van Aidan Chambers.

Programma

We starten met de uitleg rapportageportaal en een voorbeeldpresentatie in drie delen. Vervolgens werken de deelnemers individueel aan het eerste deel van een analyse van een eigen kinderdagverblijf. Als dit deel klaar is, bespreken deelnemers in kleine groepjes in break-outrooms de uitkomsten waarbij Nicolien en Charlotte beschikbaar zijn om mee te kijken en vragen te beantwoorden.

Daarna volgen het tweede en derde deel van de analyse. Ten slotte maakt iedereen op basis van de conclusies uit deze analyse een presentatie voor het kinderdagverblijf, de bibliotheek en/of de gemeente.

Meld je aan via de button aan de rechterzijde.

Voorbereiding

Ter voorbereiding wordt het volgende gevraagd:

1. Bekijk de online Masterclass analyse monitorgegevens - webinar maart 2020 van Kees Broekhof terug
2. Bedenk voor welk kinderdagverblijf je een rapportage wilt maken, en bekijk de standaard rapportage.

Vragen

Neem voor meer informatie contact op met Charlotte Lehmann, adviseur Educatie

De training is bedoeld voor monitorcoördinatoren en leesconsulenten die tussen december 2020 en maart 2021 bij ten minste één kinderdagverblijf de monitor hebben begeleid. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 35,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 10 mei 2021 brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.

Meer agenda-items