Werkbijeenkomst voor de Monitor voor de Bibliotheek op school primair onderwijs

Werkbijeenkomst voor de Monitor voor de Bibliotheek op school primair onderwijs

Medio maart komen de resultaten vanuit de monitor voor de Bibliotheek op school beschikbaar.  Zodra de resultaten beschikbaar zijn, ontvangt elke bibliotheek een standaardrapportage voor elke school die heeft deelgenomen. Daarnaast is database in het rapportageportaal voorzien van alle actuele cijfers waarmee je nog verdere maatwerkanalyses kunt maken.

Wat levert deze bijeenkomst je op?
Tijdens de werkbijeenkomst ga je daadwerkelijk met de gegevens van je eigen school (scholen) aan de slag. Het doel is dat je de deur uitgaat met een zelfgemaakte rapportage die je aan de school/scholen kunt presenteren. Bovendien krijg je handvatten om op school het gesprek over de monitor en het leesplan aan te gaan.

Voor wie is deze dag bedoeld?
De training is bedoeld voor monitorcoördinatoren en leesconsulenten die tussen december 2018 en februari 2019 bij ten minste één school de monitor hebben begeleid. De training is niet bedoeld voor medewerkers die in de genoemde periode de monitor niet hebben afgenomen.

Praktische informatie
De training wordt gegeven door Caroline Heijer en Dia Wesseling. Je dient een eigen laptop of tablet mee te nemen om het rapportageportal te bekijken en de maatwerkrapportage te maken. Er is plaats voor maximaal twintig deelnemers. De plaatsing is op volgorde van aanmelding.

NB. ’s Middags zal er bij Probiblio ook een monitor-masterclass plaatsvinden, georganiseerd door Kunst van Lezen/SPN. Deze masterclass is voor coördinatoren, die al ruime monitorervaring hebben en die tegen een probleem aanlopen bij de inhoudelijke verdieping of de samenwerking in het proces met basisscholen. Bij deelname aan deze bijeenkomst is het inbrengen van je probleem/casus verplicht. Je dient je apart voor deze bijeenkomst aan te melden via het landelijk opleidingshuis van de Bibliotheek op school.

Voor meer informatie
Caroline Heijer, via cheijer@probiblio.nl

 

Meer agenda-items