Netwerkbijeenkomst: haal alles uit je Taalcafé!

Netwerkbijeenkomst: haal alles uit je Taalcafé!

Kom dinsdag 2 oktober naar de Netwerkbijeenkomst Taalcafé. Speciale gast van de bijeenkomst is organisatie 'Het Begint met Taal', expert in taalcoaching aan anderstaligen.

Eerder dit jaar bleek uit een poll, verzonden onder Noord-Hollandse bibliotheken, dat zij graag een bijeenkomst in het teken van intervisie georganiseerd zouden zien. Deze netwerkbijeenkomst zal dan ook geheel in het teken staan van uitwisseling tussen collega’s.

Platform Het Begint met Taal weet alles over de opzet, inhoud en mogelijkheden van het Taalcafé. Het aanbod van Het Begint met Taal bevat praktijkgerichte materialen en trainingen voor het slim organiseren van taalcoaching. Samen gaan we in gesprek over vragen als: Hoe zorg je dat je vrijwilligers leuke en leerzame Taalcafébijeenkomsten neerzetten die bieden wat deelnemers nodig hebben? Hoe zorg je voor een goede groepsdynamiek? Op welke manier begeleid je de vrijwilligers van het Taalcafé optimaal? Hoe kun je de doorontwikkeling van het Taalcafé organiseren? En: hoe meet je het maatschappelijk effect van je dienstverlening?

Heb jij een specifiek onderwerp naar aanleiding van Taalcafés waar je het graag met collega’s over zou willen hebben, laat het ons dan weten, dan geven we het een plek in het programma! Contactpersoon is Anne-Marie van der Poel, avdpoel@probiblio.nl.

Geef je op voor 24 september.

 

Meer agenda-items