Leergang Budgetneutraal investeren in de praktijk, 5e dagdeel

Leergang Budgetneutraal investeren in de praktijk, 5e dagdeel

Financieel management van bibliotheken in transitie

Dit is het vijfde dagdeel van een uniek maatwerkprogramma voor alle financieel verantwoordelijken binnen bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland.

Deze leergang is ontwikkeld om (meer) inzicht te bieden in en vaardigheden ontwikkelen voor financieel management toegespitst op de veranderende bibliotheek. Om de nieuwe ambities te kunnen realiseren, kijken we vaak naar externe financiering, maar zijn er intern, op de lopende exploitatie, nog slimme keuzes te maken?

De aanpak bestaat uit het direct koppelen van de theorie aan jouw eigen praktijksituatie en die van jouw peers. Om het vanuit ander perspectief te bekijken en je te inspireren, laten we ervaringsdeskundigen uit andere (non-profit) organisaties aan het woord. Met alle verfrissende inzichten van binnen en buiten de organisatie in handen, ga je een financieel dashboard en investeringsplan opstellen, aansluitend bij de financiële situatie en mogelijkheden van de bibliotheek waar je (financieel) verantwoordelijk voor bent.

De leergang is bestemd voor bibliotheekdirecteuren en financieel managers/experts binnen bibliotheken in de regio Noord-Holland en Zuid-Holland die behoefte hebben aan nieuwe inzichten en toepassingen op het gebied van budgetneutraal investeren.

** Gewijzigde data en tijden ivm de corona-maatregelen
Het vijfde dagdeel zal op 14 september van 09.30-16.30 uur fysiek bij Probiblio plaatsvinden wanneer het weer mag of virtueel wanneer het moet (opgesplitst in dagdelen). Tevens wordt er nog een dagdeel in oktober ingepland.

Docent
De leergang wordt verzorgd door NIVE Opleidingen en wordt gegeven door Richard Take. Hij heeft onder meer gewerkt als controller, adviseur, universitair docent en sinds 2000 is hij directeur bij Bureau Kees Horden. In zijn doceren en trainen staat het ontwikkelen van hedendaags financieel inzicht en de toepasbaarheid in de praktijk centraal. Als adviseur daagt Richard Take regelmatig managementteams van organisaties uit om hun financiële prestaties te verbeteren.

‘De trainingszaal beschouw ik als een theater, waar alles draait om story-telling. Ik geniet ervan om deelnemers op geheel eigen en boeiende wijze verhalen te vertellen uit de praktijk en de koppeling te maken naar de financiële haalbaarheid en optimalisatie. Mijn motto is dan ook: niets is zo praktisch als een goede theorie!’

Richard Take is als kerndocent verbonden aan NIVE Opleidingen.

Probiblio is de samenwerking aangegaan met NIVE Opleidingen om  een programma op maat te ontwikkelen. Al bijna 40 jaar biedt NIVE Opleidingen opleidingen en cursussen aan voor de financiële professional. Bij NIVE Opleidingen staat het begrijpen én kunnen toepassen van kennis centraal; praktisch ingestelde professionals voelen zich daarom thuis bij NIVE Opleidingen. 

Inschrijven is mogelijk tot 13 mei 2020 via dit inschrijfformulier.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met René Kronenberg.

Evenementen die Probiblio organiseert de komende weken en maanden kunnen i.v.m. het coronavirus worden afgelast. We laten dat aan alle bezoekers weten en ook op onze website staat de meest actuele informatie. Of evenementen op een later moment worden ‘ingehaald’ communiceren we via onze normale kanalen.

Meer agenda-items