Presentatie themarapportage De inzet van vrijwilligers bij de Zuid-Hollandse bibliotheken

Presentatie themarapportage De inzet van vrijwilligers bij de Zuid-Hollandse bibliotheken

                                                                                                                                                                                                     (foto: René Castelijn)

Ruim 5000 vrijwilligers leveren in Zuid-Holland een waardevolle bijdrage aan de maatschappelijke educatieve bibliotheek en dit aantal stijgt nog steeds. In opdracht van de provincie Zuid-Holland hebben de adviseurs van Probiblio een onderzoek gedaan naar de inzet van vrijwilligers bij de Zuid-Hollandse bibliotheken. 

Tijdens deze bijeenkomst presenteren we onze bevindingen en doen we een aantal aanbevelingen hoe de inzet van vrijwilligers verder geprofessionaliseerd en geborgd kan worden. De bijeenkomst is voor directeuren, leidinggevenden, coördinatoren en andere belangstellenden van bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Willem-Jan de Gast, expert op het gebied van vrijwilligersmanagement en schrijver van het Basisboek Vrijwilligersmanagement gaat in gesprek over het samenwerken op de werkvloer vanuit maatschappelijke waarde.

De bijeenkomst vindt plaats bij C-Bèta, Rijnlanderweg 916 in Hoofddorp. De locatie ligt centraal en op loopafstand van station Hoofddorp en er is ruime parkeergelegenheid. We hebben een grote zaal tot onze beschikking zodat we alle coronamaatregelen in acht kunnen nemen.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00-16.00 uur, de ontvangst is vanaf 13.30 uur.

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem contact op met Maaike Verhoeven

Meer agenda-items