SNEAK PREVIEW GRRRIEZELBIEB

SNEAK PREVIEW GRRRIEZELBIEB

Bereid je optimaal voor met het  bibliotheekprogramma Kinderboekenweek 2017!

Durf jij in het duister van de GRRRIEZELBIEB te tasten? En wil jij als één van de eersten toetreden tot het GRRRIEZELGILDE? Kom dan donderdagmiddag 29 juni 2017 van 13.00 tot 16.00 uur in Het Oude Raadhuis van Hoofddorp.

De toegang is € 25,- voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 50,- voor bibliotheken uit overige provincies. De toegang is uiteraard gratis voor bibliotheken die het Kinderboekenweek bibliotheekprogramma bestellen (maximaal twee personen per Bibliotheek).

PROGRAMMA

13.00 uur Presentatie van het programma Grrriezelbieb* voor alle groepen
14.00 uur Gun jezelf de Grrriezelexperience: beleef het met de interactieve tentoonstelling met alle materialen, drukwerk, boeken en griezel-props. Inclusief try out voor huiveringwekkende AR/VR toepassingen!
14.30 uur Sessie met je collega’s rond de ideeëngenerator en marketingtips
15.30 uur Probeer de Quiz van de Prezi Bekroonde Kinderboeken 2017 uit

Over het bibliotheekprogramma

*Leren om lekker te griezelen! Het bibliotheekprogramma voor de Kinderboekenweek (t/m Halloween) is gebaseerd op het sprookje De jongen die op reis ging om het griezelen te leren van de gebroeders Grimm. Laat kinderen kennismaken met hun eigen gevoeligheid tijdens de kant en klare groepsbezoeken voor kleuters en versies voor groepen 3/4, 5/6 en 7/8. Met de GRRRIEZELBIEB-programma’s ervaren de kinderen, net als de jongen in het sprookje, wat ze wel én niet griezelig vinden.

Kleuters werken in een bezoek van 45 minuten aan een Dapperheidsdiploma. Dit is een boek vol monsters van Guido van Genechten, met voorleestips voor thuis. Voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 is er de GRRRIEZELBIEB-box, een mysterieus uitziende doos, waaruit voorwerpen komen die verwijzen naar spannende boeken (vijf titels per groep) waaraan spannende opdrachten verbonden zijn. Aan het eind van het bezoek zijn alle kinderen toegetreden tot het GRRRIEZELGILDE en weten ze welk griezeltype ze zijn.  

Het programma wordt kant- en klaar aangeboden, maar biedt wel keuzemogelijkheden in opdrachten en uitvoering. Het programma is hierdoor gemakkelijk in te zetten en eventueel aan te passen naar wens. Alle boektitels zijn verkrijgbaar, gedeeltelijk kerntitels en klassieken. Vormgeving www.barbaramulderink.nl, op de foto: Creatief team bibliotheken Den Haag, Westland, Zuid-Hollandse Delta en ProBiblio.

SCHRIJF JE IN VOOR 22 JUNI!

  Indien de inschrijving niet lukt, graag contact opnemen met evenementen@probiblio.nl

 

Meer agenda-items