SOOB-programma 100% actief bereik 0-18 jaar: startbijeenkomst projectgroepen

SOOB-programma 100% actief bereik 0-18 jaar: startbijeenkomst projectgroepen

Tijdens de vorige bijeenkomst over het SOOB-programma 100% actief bereik 0-18 jaar in februari kwamen twee leeftijdsgroepen aan het licht waar qua bereik nog winst te behalen valt. Daarom is besloten om twee projectgroepen te formeren die tijdens de werkbijeenkomst op 11 mei van start gaan:

  • Projectgroep 100% actief bereik 0-4 jaar. In de voorschoolse fase zijn kinderen sterk afhankelijk van het belang dat ouders hechten aan voorlezen en het gebruik van de Bibliotheek. De meeste kansen liggen in deze groep bij de allerjongste groep van 0 tot 2 jaar.
  • Projectgroep 100% actief bereik 12-18 jaar. Deze groep bezoekt na het verlaten van de basisschool de Bibliotheek steeds minder vaak en haakt om diverse redenen af. Bij hen is het dus zaak om ze vast te houden en zo het bereik hoog te houden.  

De projectgroepen gaan aan de slag met de volgende drie vraagstukken:

  • Welke goede programma’s zijn er voor deze doelgroep en wat zijn de succesfactoren? De projectleiders zorgen ervoor dat er met een voorselectie al een basis ligt.
  • Hoe komen we aan deskundig personeel met andere, nieuwe competenties die nodig zijn om de doelgroep te bereiken?
  • Hoe betrekken we samenwerkingspartners en klanten bij de Bibliotheek en hoe vertellen we het nieuwe verhaal aan alle betrokken partijen?

Meld je aan voor de werkbijeenkomst op 11 mei 2017 en geef aan in welke projectgroep je wilt participeren! 

Het startsein wordt gegeven door Martin Berendse. Daarna gaan de projectgroepen onder leiding van Barbara van Walraven van ProBiblio (0-4 jaar) en José Remijn van de OBA (12-18 jaar) in co-creatieve werksessies aan de slag.

100% actief bereik 0-18 jaar is een programma van alle Noord-Hollandse Bibliotheken. De keuze voor de twee leeftijdsgroepen, de drie vraagstukken en het uitgangspunt om met een brede programmering zoveel mogelijk kinderen aan te spreken, is inmiddels door het algemeen bestuur van de SOOB bekrachtigd. Meld je dus aan voor deze bijeenkomst!

Kosten
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord-Holland is kosteloos. 

Doelgroep
Alle Jeugd-specialisten van de bibliotheken in Noord-Holland

NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER

Meer agenda-items