Studiereis Kopenhagen – Leesplezier voor kinderen met een leesprobleem

Studiereis Kopenhagen – Leesplezier voor kinderen met een leesprobleem

Laat je inspireren door onze Deense collega’s! = DE STUDIEREIS IS VOL

Dit jaar staat in het teken van ‘een frisse doorstart’ van het Makkelijk Lezen Plein en daarom organiseert ProBiblio van donderdag 6 tot en met zondag 9 december 2018 een MLP studiereis naar Kopenhagen. Vier dagen lang gaan we op bezoek bij opvallende initiatieven en projecten in de Deense aanpak om kinderen met een leesprobleem meer leesplezier te bezorgen.

We bezoeken bibliotheken (waaronder de niet-te-missen Black Diamond) en een basisschool, discussiëren met Deense jeugdbibliothecarissen en leerkrachten over hun ‘best practices’, zoals Makkerlezen, Reading Recovery en de landelijke dyslexietests. Ook komt de Deense bedenker van het project ‘Boekenbakkers’, vertellen waarom hij dit project juist voor deze doelgroep heeft ontwikkeld. Natuurlijk genieten we ook nog wat van de Deense hygge (gezelligheid) en kerstsfeer.

Vol enthousiasme keren we terug en zetten we de opgedane kennis in voor deze doelgroep. Op naar een leven lang leesplezier! 

Algemene informatie

Data: donderdag 6 december tot en met zondag 9 december 2018.
Doel: expertiseontwikkeling, kennisuitwisseling en inspiratie.
Doelgroep: leesconsulenten en onderwijsspecialisten PO.

Kosten: de reissom bedraagt €1.698,00, dit is inclusief de vlucht naar Kopenhagen, hotel op basis van eenpersoonskamers, lokaal vervoer per touringcar of OV, alle georganiseerde programma-activiteiten (waaronder een rondleiding van een uur door het oude en nieuwe deel van de Koninklijke Bibliotheek The Black Diamond), begeleiding tijdens de reis, 3x ontbijt, 2x lunch en 2x diner. Optioneel en ter plekke te betalen: fietstour door Kopenhagen, bezoek (kerstmarkt) Tivoli. Exclusief: 1x lunch en 1x diner. *Schrijf je je voor 1 juli in, dan profiteer je van een aantrekkelijke vroegboekkorting. Deze is gesubsidieerd door de provincie Noord- en Zuid-Holland.

Inschrijving gaat op basis van volgorde van aanmelding. Na 25 personen kom je op de wachtlijst en heeft één persoon per Bibliotheek voorrang. Dus wees er snel bij!

Meer agenda-items