Training Backoffice Mediaopvoeding 0-6 jaar

Educatie Programmering Trainingen
Gepubliceerd op 07 september 2023

Deze digitale training bestaat uit een e-learning die je zelfstandig thuis doorloopt en een interactieve online sessie met onze adviseurs. Dit is een open training, dus je volgt de online bijeenkomst samen met collega’s van andere bibliotheken. 

Duur:
5,5 uur
Locatie:
Online via MS-Teams
Kosten:
Gratis voor Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheken
Aantal deelnemers:
Maximaal 10 deelnemers

Na de training beschik je over een basiskennis over mediaopvoeding waarmee je ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt voorlichten, ondersteunen en adviseren. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om als bibliotheek met mediaopvoeding aan de slag te gaan en welke activiteiten je kunt organiseren.

De training bestaat uit twee delen:

  • Een e-learning (zelfstudie)
  • Een online bijeenkomst

Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar de e-learning. Deze duurt maximaal 3 uur. Aan bod komen theorie en adviezen, welke rol de bibliotheek kan spelen, welke doelgroepen je hebt en hoe je dit kunt vertalen naar je dienstverlening. Let op: het is niet mogelijk zonder afronding van deze e-learning aan de online bijeenkomst deel te nemen. De e-learning ontvang je 2 weken voor de online bijeenkomst.

Voor de online bijeenkomst treffen we elkaar op MS Teams. Tijdens de sessie van 2,5 uur gaan we aan de slag met verschillende media voor jonge kinderen en werken we thema’s multimediaal uit. De MS Teams-link voor deze bijeenkomst sturen we mee met de e-learning.

Voor wie?

Deze online training is speciaal voor mediacoaches, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten en andere backofficemedewerkers. In deze interactieve training duiken we dieper in op het onderwerp mediaopvoeding voor het jonge kind (0-6 jaar).