Training Mediaopvoeding voor de backoffice (e-learning & online bijeenkomst)

Training Mediaopvoeding voor de backoffice (e-learning & online bijeenkomst)

***update 9/11/20: Het maximum aantal deelnemers voor deze training is bereikt, inschrijven is niet meer mogelijk.***

De online training ‘Voorlezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu’ is speciaal voor mediacoaches, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten en andere backofficemedewerkers. In deze interactieve training duiken we dieper in op het onderwerp mediaopvoeding voor het jonge kind (0-6 jaar). De training bestaat uit 2 delen: een e-learning die je zelfstandig volgt en een online bijeenkomst op 10 december. 

E-learning

Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar de e-learning. Deze duurt maximaal 2 uur. Aan bod komen theorie en adviezen, welke rol de bibliotheek kan spelen, welke doelgroepen je hebt en hoe je dit kunt vertalen naar je dienstverlening. Let op: het is niet mogelijk zonder afronding van deze e-learning aan de online bijeenkomst deel te nemen. 

Online bijeenkomst

Op 10 december treffen we elkaar op MS Teams tijdens de interactieve bijeenkomst. Van 10.00 tot 12.00 uur gaan we aan de slag met verschillende media voor jonge kinderen en werken we thema’s multimediaal uit. Uiterlijk 9 december ontvang je van ons de link naar de online omgeving.

Na de training beschik je over een basiskennis over mediaopvoeding waarmee je ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt voorlichten, ondersteunen en adviseren. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om als bibliotheek met mediaopvoeding aan de slag te gaan en welke activiteiten je kunt organiseren.

Vragen?

Neem contact op met Maike van Pelt, Junior Adviseur Digitale Geletterdheid: mvpelt@probiblio.nl. We gaan deze training ook in 2021 aanbieden, hou hiervoor onze agenda in de gaten. Het laatste nieuws over Mediaopvoeding direct in je mailbox? Meld je hier aan voor onze halfjaarlijkse special. 

Meer agenda-items