Training Mediaopvoeding voor de backoffice ‘Voorlezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu’

Training Mediaopvoeding voor de backoffice ‘Voorlezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu’

*** update 26/1: het maximaal aantal deelnemes voor deze training is inmiddels bereikt. Nieuwe inschrijvingen komen op een reservelijst. ****

 

Kinderen groeien vandaag de dag op als ware mediavreters. Hoe voed je hen op tot volwaardige bewoners van deze digitale wereld? Veel ouders en professionals vinden dat nog niet makkelijk. En vaak zien ze wel de beren op de weg, maar niet de kansen die digitale media ook te bieden hebben. Bibliotheken kunnen bij de mediaopvoeding op verschillende manieren een rol spelen.

Op 23 februari 2023 organiseert Probiblio de training 'Mediaopvoeding 0-6 jaar - Voorlezen, kijken, en spelen in de bibliotheek van nu'. Deze training is speciaal voor mediacoaches, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten en andere backofficemedewerkers. In deze interactieve training duiken we dieper in op het onderwerp mediaopvoeding en digitale media activiteiten voor het jonge kind (0-6 jaar).

De training bestaat uit 2 delen: een e-learning die je zelfstandig volgt (duur max. 3 uur) en een fysieke bijeenkomst waar je naast een stukje theorie, ook aan de slag gaat met het kennismaken met digitale mediamaterialen en het ontwerpen van activiteiten voor jonge kinderen.

Na de training beschik je over een basiskennis over mediaopvoeding waarmee je ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt voorlichten, ondersteunen en adviseren. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om als bibliotheek met mediaopvoeding aan de slag te gaan en welke activiteiten je kunt organiseren.

Inschrijven

Inschrijven voor deze training is mogelijk tot 16 februari. Let op! Het maximaal aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is inmiddels bereikt. Nieuwe inschrijvingen komen op een reservelijst. 

Informatie

De training start om 10.00 uur en eindigt om 12.30 uur. We sluiten af met een lunch.
Neem voor meer informatie contact op met Marloes Manshanden, Adviseur Digitale Geletterdheid,via mmanshanden@probiblio.nl  en/of kijk op onze website-pagina over Mediaopvoeding. 

Inschrijfvoorwaarden
Bibliotheekorganisaties in Noord- Zuid-Holland kunnen kosteloos deelnemen vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen €100,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland, zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing. Tijdens deze dag volgen we Nederlandse coronamaatregelen van de Rijksoverheid. 

Meer agenda-items