Training Mediaopvoeding voor de Backoffice (Lezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu)

Training Mediaopvoeding voor de Backoffice (Lezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu)

De online training ‘Voorlezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu’ is speciaal voor mediacoaches, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten en andere backofficemedewerkers. In deze interactieve training duiken we dieper in op het onderwerp mediaopvoeding voor het jonge kind (0-6 jaar). De training bestaat uit 2 delen: een e-learning die je zelfstandig volgt en een online bijeenkomst op 4 februari.

E-learning  

Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar de e-learning. De e-learning ontvang je 2 weken voor de online bijeenkomst en duurt maximaal 2 uur. Aan bod komen theorie en adviezen; welke rol de bibliotheek kan spelen; welke doelgroepen je hebt en hoe je dit kunt vertalen naar je dienstverlening. Let op: het is niet mogelijk zonder afronding van deze e-learning aan de online bijeenkomst deel te nemen. 

Opdracht: mediadagboek

Wil je alvast een voorproefje van de e-learning? Luister dan naar het korte mediadagboek van onze adviseur Digitale geletterdheid Maike van Pelt. Een leuke opdracht waarmee je nu al aan de slag kan en beeldschermmoeheid tegengaat!

Beluister Maike's mediadagboek >>

Online bijeenkomst  

Op 4 februari treffen we elkaar op MS Teams tijdens de interactieve bijeenkomst. Van 9.30 tot 12.00 uur gaan we aan de slag met verschillende media voor jonge kinderen en werken we thema’s multimediaal uit. 

Het maximum aantal deelnemers is bereikt, nieuwe inschrijvingen worden op de reservelijst geplaatst. Schrijf je hier in.

Of schrijf je in voor dezelfde training die op 8 april plaatsvindt.

Uiterlijk 2 februari ontvang je van ons de link naar de online omgeving.

Na de training beschik je over een basiskennis over mediaopvoeding waarmee je ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt voorlichten, ondersteunen en adviseren. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om als bibliotheek met mediaopvoeding aan de slag te gaan en welke activiteiten je kunt organiseren.

Meer informatie  

Voor meer informatie kun je contact opnemen via mediaopvoeding@probiblio.nl

Het laatste nieuws over Mediaopvoeding direct in je mailbox? Meld je hier aan voor onze haljaarlijkse special

 

 

Meer agenda-items