Training Mediaopvoeding voor de Backoffice (Lezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu)

Training Mediaopvoeding voor de Backoffice (Lezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu)

De online training ‘Voorlezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu’ is speciaal voor mediacoaches, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten en andere backofficemedewerkers. In deze interactieve training duiken we dieper in op het onderwerp mediaopvoeding voor het jonge kind (0-6 jaar). De training bestaat uit 2 delen: een e-learning die je zelfstandig volgt en een online bijeenkomst op 8 april.

E-learning - zelfstudie tussen 22 maart en 5 april
Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar de e-learning. De e-learning ontvang je uiterlijk 2 weken voor de online bijeenkomst en duurt maximaal 3 uur. Aan bod komen theorie en adviezen; welke rol de bibliotheek kan spelen; welke doelgroepen je hebt en hoe je dit kunt vertalen naar je dienstverlening. Let op: het is niet mogelijk zonder afronding van deze e-learning aan de online bijeenkomst deel te nemen.

Online bijeenkomst - 8 april
Op 8 april treffen we elkaar op MS Teams tijdens de interactieve bijeenkomst. Van 9.30 tot 12.00 uur gaan we aan de slag met verschillende media voor jonge kinderen en werken we thema’s multimediaal uit. De MS Teams link voor deze bijeenkomst sturen we mee met de e-learning.

De inschrijving is gesloten, het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Na de training beschik je over een basiskennis over mediaopvoeding waarmee je ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt voorlichten, ondersteunen en adviseren. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om als bibliotheek met mediaopvoeding aan de slag te gaan en welke activiteiten je kunt organiseren.

Meer informatie 
Voor meer informatie kun je contact opnemen via mediaopvoeding@probiblio.nl

Het laatste nieuws over Mediaopvoeding direct in je mailbox? Meld je hier aan voor onze haljaarlijkse special

Meer agenda-items