Voorleeskilometers met digitale prentenboeken (online)

Voorleeskilometers met digitale prentenboeken (online)

Uit onderzoek blijkt dat digitale prentenboeken effect hebben op de woordenschat, beginnende geletterdheid en verhaalbegrip, met name bij taalzwakke kinderen. Kees Broekhof van Sardes vertelt hier meer over in de vorm van een webinar op 17 november.

Wat is de meerwaarde van digitale prentenboeken, bijvoorbeeld in de kinderopvang? Welke soorten digitale prentenboeken bestaan er en hoe beoordeel je de kwaliteit ervan? Hoe ga je om met weerstand tegen schermen bij ouders en pedagogisch medewerkers? Wat is het belang van digitale prentenboeken voor meertalige kinderen? Kortom: alles wat je wil weten over hoe je digitale prentenboeken kunt gebruiken ter aanvulling op het papieren prentenboek. Kees Broekhof is senior adviseur bij Sardes en heeft bibliotheken en kinderopvang begeleid bij een pilot over effectief werken met digitale prentenboeken.

Na dit webinar gaan we in twee deelsessies met elkaar in gesprek over de toepassing van digitale prentenboeken in de dagelijkse praktijk thuis, in de kinderopvang, op school en in de bibliotheek. Je kunt een keuze maken tussen de sessie met toepassingen binnen het BoekStart programma of binnen de VoorleesExpress. Beide sessies bijwonen kan ook. Geef je voorkeur(en) aan op het inschrijfformulier.

Programma

09:30-10:30 Webinar over digitale prentenboeken door Kees Broekhof (Sardes)
10:30-10:45 Korte pauze
10:45-11:45 Sessie 1: digitale prentenboeken bij BoekStart 
12.00 -13.00 Sessie 2: digitale prentenboeken bij de VoorleesExpress

Graag ontvangen wij jouw aanmelding voor 10 november!

Heb je vragen, dan kan je contact opnemen met Charlotte Lehmann, junior adviseur educatie.

Meer agenda-items