Workshop Contentstrategie

Workshop Contentstrategie

Aan content hebben bibliotheken vaak geen gebrek! Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuzes maakt voor content en kanalen, zodat je klanten bereikt, betrekt en motiveert? Dat leer je op 28 maart tijdens de workshop contentstrategie! Met een goede contentstrategie communiceer je efficiënt en doelgericht met jouw focusdoelgroepen.

Tijdens deze interactieve workshop gaan we aan de slag met verschillende stappen om tot een goede contentstrategie te komen. Theorie en opdrachten wisselen elkaar af en deelnemers gaan direct aan de slag met een opzet voor een contentstrategie voor hun bibliotheek. De workshop wordt begeleid door marketingadviseurs Julia van Haaster en Marjolein Brood.

Als je de training hebt gevolgd, dan:

  • Snap je wat een contentstrategie is en waarom je het inzet
  • Weet je hoe je een contentstrategie opzet
  • Kun je gerichte keuzes maken uit de overdaad aan content
  • Begrijp je hoe content moet aansluiten bij jouw doelgroep
  • Snap je hoe je het ‘3H model’ kunt toepassen op de content in jouw bibliotheek
  • Weet je hoe je werkt met een contentkalender

Wil jij hier meer over weten en/of direct aan de slag met een eigen contentstrategie? Meld je dan snel aan!

Programma

09.30 uur: Ontvangst
10.00 uur: Workshop deel 1
11.00 uur:  Pauze
11.15 uur: Workshop deel 2
12.15 uur: Lunch
13.00 uur: Workshop deel 3
13.45 uur:  Wrap-up
14.00 uur: Einde

 

Vervolg workshops

In 2020, 2021 en 2022 organiseerden we een workshop Contentstrategie en deze wordt wegens succes in 2023 opnieuw georganiseerd! Daarnaast organiseren we een aantal verdiepende vervolg workshops:

  • Workshop storytelling op donderdag 1 juni
  • Workshop PR als onderdeel van je contentstrategie op dinsdag 12 september

Uitnodigingen met het exacte programma en locatie volgen nog, maar je kunt je hier wel alvast voor aanmelden via het inschrijfformulier van de workshop contentstrategie.

Informatie

Heb je vragen over deze workshop? Neem dan contact op met Julia van Haaster, Marketingadviseur of met Marjolein Brood, Marketingadviseu.

Wil je je al verder verdiepen in het onderwerp? Bekijk onze website voor meer informatie over contentstrategie.

Inschrijfvoorwaarden
Inschrijven is mogelijk tot 21 maart 2023. Deelname is kosteloos voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland wegens subsidie. Bibliotheken buiten het werkgebied betalen € 36,00 per persoon. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland € 36,00 annuleringskosten in rekening. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten.

Meer agenda-items