Workshop diversiteit en inclusie: over bewustwording en vocabulaire

Workshop diversiteit en inclusie: over bewustwording en vocabulaire

Een diverse en inclusieve sector brengt unieke ervaringen en onbekende perspectieven naar voren. De bibliotheek is er dan ook voor iedereen. Maar hoe divers en inclusief is jouw bibliotheek eigenlijk op gebied van personeel, publiek, programmering en collectie? Probiblio organiseert dit jaar vijf workshops over diversiteit & inclusie om jou met deze onderwerpen op weg te helpen.

Tijdens iedere sessie staat er een ander thema centraal en nodigen we interessante sprekers uit. In de eerste online sessie staan we stil bij bewustwording en vocabulaire rondom diversiteit en inclusie.

Het gemak vinden in het ongemak

Inclusie klinkt wellicht vanzelfsprekend in theorie, maar hoe ziet dat eruit in de praktijk? Wat gebeurt er als er ondanks goede bedoelingen toch uitsluiting in jouw bibliotheek plaatsvindt? En hoe kun je dit bespreekbaar maken op een constructieve manier? Deze vragen staan centraal in de eerste sessie over diversiteit en inclusie begeleid door ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid. In een interactief gesprek maak je kennis met een vocabulaire om ongemakkelijke thema’s bespreekbaar te maken en krijg je handvatten om de vertaalslag te maken naar de praktijk. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen of dilemma’s waar jij mee worstelt voor te leggen.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die met diversiteit en inclusie in de bibliotheek aan de slag wil gaan.

Meld je nu aan via de button aan de rechterzijde

De volgende workshops

Alle workshops zijn gebaseerd op de Code Diversiteit en Inclusie in de culturele sector. In de workshops die volgen staan de volgende thema’s centraal: personeel, publiek, programmering en collectie. Deze workshops staan ingepland in de maanden juni, september, oktober en november. De inhoud en exacte data volgen nog, en voor iedere worskshop komt een aparte inschrijving.

Vragen?

Wil je uitgenodigd worden voor de volgende sessies of heb je nog vragen? Stuur een mail naar Kerstin Carbajal Henken 

Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 75,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen na 12 mei brengen wij € 35,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast.
Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw.

 

Meer agenda-items