Zomerlunch Educatie

Zomerlunch Educatie

Wat doe jij om de (top)spelers van je team Educatie die samenwerken met professionals in onderwijs en kinderopvang te boeien en te binden aan jouw bibliotheekorganisatie? Samen met collega’s van andere bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland gaan we op deze zomerse dag in op vraagstukken rond HRD beleid waar je als teamleider of manager educatie mee te maken hebt.

In navolging van onze succesvolle zomerlunches in 2021 mogen we dit jaar op dinsdag 12 juli met de hele groep middenmanagement educatie van bibliotheken in NH en ZH naar St(r)andplaats Nederzandt in Noordwijk om met en van elkaar en van de Probiblio HRD adviseurs te leren. We bespreken in drie blokken de thema’s: functieprofielen, inschaling en competenties / personeelsplanning en flexibele inzet / visie, planning, ontwikkeling en opleiding.

Programma

10.30 Inloop
11.00 uur Welkom en introductie (n.a.v. dit artikel)
11.15 uur Thema 1
Hoe zet ik een TOPTEAM in voor het onderwijs?
Leesmediaconsulent & onderwijsspecialist – Wie stel ik op?
Korte toelichting op het nieuwe functiehuis, de inschaling van generieke profielen en recente ontwikkelingen (competentieprofielen)
12.00 uur  Thema 2
Wat doe ik bij 'blessures' in mijn team....?
We bespreken het vraagstuk flexibele inzet en het belang van planning en wat je kunt doen met ‘extra gelden’ tijdens een krappe arbeidsmarkt en uitval door ziekte en uitstroom.
12.30 uur  Lunch
13.00 uur Strandwandeling met opdracht
13.30 uur Thema 3
Hoe zorg ik ervoor dat iedereen in topconditie is?
(Professionele ontwikkeling)
Samen kijken naar je visie op leren en ontwikkelen met de vragen: wat kun je mensen bieden, hoe faciliteer je ontwikkeling, welk opleidingsaanbod is er, wat is leuk en wat is nodig?
14.15 uur Afsluiting plenair, uitkomsten delen 
15.00 uur  Einde bijeenkomst

 

Aanmelden

Deze bijeenkomst is alleen bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Aanmelden kan tot 21 juni via de button aan de rechterzijde. Na aanmelding ontvang je een voorbereidingsopdracht.

Informatie

Deze dag wordt georganiseerd door de adviseurs HRD en adviseurs educatie / Onderwijs & kinderopvang van Probiblio. Neem voor meer informatie contact op met Dia Wesseling, Adviseur educatie. tel. 06 14677755

Zomerlunches: tijd voor reflectie en ontmoeting | Probiblio (2021)

Aanmeldingsvoorwaarden
Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kan je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. Deze bijeenkomst is alleen bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. 

 

Meer agenda-items