BiebBouwers: hoe het werkt

De BiebBouwers: kant-en-klare Minecraftchallenges die de bibliotheek direct aan kinderen thuis kan aanbieden. Bekijk de korte instructievideo en lees hieronder meer over hoe het precies werkt!

 • Het Erfgoedteam van Probiblio bedenkt elke 2 maanden een nieuwe Minecraftchallenge rondom een historisch, hedendaags of futuristisch thema.  
 • We delen de nieuwe challenge door middel van de volgende materialen:
  1. een teaservideo en -foto om je doelgroep warm te maken voor de challenge;
  2. een video over de challenge, met het logo van de Bibliotheek (via Youtube-kanaal 'De BiebBouwers');
  3. een PDF waarin we de challenge toelichten, met relevante links en leestips;
  4. voorbeeldteksten voor je website en social media.
  5. Algemeen beeldmateriaal en logo's (.zip)
 • Als bibliotheek deel je de challenge met je doelgroep via je eigen communicatiekanalen (social media en website). Voorbeelden van hoe bibliotheken de challenges op hun website aanbieden:
 • Deelnemers hebben vervolgens anderhalve maand de tijd om de opdracht thuis uit te voeren. Ze mailen screenshots of video's van hun bouwwerk naar biebbouwers@probiblio.nl. Probiblio beoordeelt de inzendingen.
 • De winnaar (van de hele wedstrijd over de twee provincies) wordt bekend gemaakt via het YouTube-kanaal 'De BiebBouwers' en ontvangt een Minecraft bordspel, het BiebBouwers-shirt en een boek dat past bij het thema van de challenge van zijn/haar lokale bibliotheek. Probiblio zorgt ervoor dat de prijs bij deze bibliotheek terecht komt. De bibliotheek informeert de winnaar over de uitslag en communiceert hierover via de eigen communicatiekanalen. 
 • De 2e en 3e prijswinaar ontvangen het BiebBouwersshirt en boek dat past bij het thema van de challenge via de post.

Als je een geweldig idee hebt voor een nieuwe challenge, laat het ons vooral weten via erfgoed@probiblio.nl

Communicatiematerialen voor bibliotheken

Download hier het beeldmateriaal dat je direct kunt doorplaatsen op jouw verschillende communicatiekanalen, zoals Facebook (zie afbeelding hierboven), Instagram en narrowcasting. Zo zorg je voor extra exposure rondom de Minecraftchallenges.

Of download de afzonderlijke materialen:

Afbeelding hieronder: Voorbeeld-post op Facebook met ons communicatiemateriaal

Vragen?

Voor vragen over BiebBouwers, dé Minecraftchallenge van de bibliotheek, kun je terecht bij het Erfgoedteam van Probiblio via erfgoed@probiblio.nl