BiebBouwers: hoe het werkt

De BiebBouwers: kant-en-klare Minecraftchallenges die de bibliotheek direct aan kinderen thuis kan aanbieden. Bekijk de korte instructievideo en lees hieronder meer over hoe het precies werkt!

 • Het Erfgoedteam van Probiblio bedenkt elke maand een nieuwe Minecraftchallenge rondom een historisch, hedendaags of futuristisch thema. Ook tijdens de Kinderboekenweek bedenken we een historisch thema dat hier mooi op aansluit. 
 • We delen de nieuwe challenge door middel van de volgende materialen:
  1. een teaser-foto om je doelgroep warm te maken voor de challenge;
  2. een video over de challenge, met het logo van de Bibliotheek (via Youtube-kanaal 'De BiebBouwers');
  3. een PDF waarin we de challenge toelichten, met relevante links en leestips;
  4. voorbeeldteksten voor je website en social media.
  5. Algemeen beeldmateriaal en logo's (.zip)
 • Als bibliotheek deel je de challenge met je doelgroep via je eigen communicatiekanalen (social media en website). Voorbeelden van hoe bibliotheken de challenges op hun website aanbieden:
 • Deelnemers hebben vervolgens drie weken de tijd om de opdracht thuis uit te voeren. Ze mailen screenshots of video's van hun bouwwerk naar biebbouwers@probiblio.nl. Probiblio's workshopleiders Nina en Linda vormen de jury en beoordelen de inzendingen.
 • De winnaar (van de hele wedstrijd over de twee provincies) wordt bekend gemaakt via het YouTube-kanaal 'De BiebBouwers' en ontvangt een Minecraft bordspel van zijn/haar lokale bibliotheek. Probiblio zorgt ervoor dat de prijs bij deze bibliotheek terecht komt. De bibliotheek informeert de winnaar over de uitslag en communiceert hierover via de eigen communicatiekanalen. 
 • Na afloop van de wedstrijd vervangen we de challenge (video en PDF) door een versie zonder wedstrijd-elemement. Zo kunnen bibliotheken (ook buiten ons werkgebied) hier gebruik van blijven maken!

Als je een geweldig idee hebt voor een nieuwe challenge, laat het ons vooral weten via minecraft@probiblio.nl

Communicatiematerialen voor bibliotheken

Download hier het beeldmateriaal dat je direct kunt doorplaatsen op jouw verschillende communicatiekanalen, zoals Facebook (zie afbeelding hierboven), Instagram en narrowcasting. Zo zorg je voor extra exposure rondom de Minecraftchallenges.

Of download de afzonderlijke materialen:

Afbeelding hieronder: Voorbeeld-post op Facebook met ons communicatiemateriaal

Vragen?

Voor vragen over BiebBouwers, dé Minecraftchallenge van de bibliotheek, kun je terecht bij het Erfgoedteam van Probiblio via minecraft@probiblio.nl