4 redenen waarom je vandaag nog met De BiebApp wilt starten!

4 redenen waarom je vandaag nog met De BiebApp wilt starten!

Het komt je vast bekend voor: bij veel bibliotheken neemt het aantal volwassen leden en uitleningen al jaren iets af. Het goede nieuws is dat het aantal bezoekers juist toeneemt. Deze bezoekers willen best af en toe een boek lenen, maar zitten liever niet vast aan een abonnement of vinden de kosten in verhouding tot het leesgedrag te hoog. Zonde toch? Voor Wise-bibliotheken bestaat hier een oplossing voor: De BiebApp!

De BiebApp is een gebruiksvriendelijke app die inspeelt op de behoefte van een grote groep bibliotheekbezoekers om flexibel te kunnen lenen. Je leent gemakkelijk via je smartphone en betaalt per uitlening. Werkt jouw bibliotheek met een Wise-bibliotheeksysteem? Dan kunnen jullie De BiebApp beschikbaar maken voor bezoekers.

Waarom je deze kans echt niet kunt laten liggen? We noemen 4 redenen:

1. De BiebApp zorgt voor een stijging van het aantal leners

De bibliotheekbezoeker die in de bibliotheek verleid wordt door een boek, maar geen lid is, kan met De BiebApp toch dit gewenste boek lenen. Wie die nieuwe leners zijn? De lezer die wel gebruik wil maken van de collectie, maar dit te weinig doet om er een abonnement voor aan te schaffen. De jongere die bijna 18 is en daardoor voor het abonnement moet gaan betalen. Maar ook de potentiële afhaker, die met De BiebApp een alternatief heeft om toch gebruik te blijven maken van de bibliotheek.

"We merken dat er behoefte is bij de klant om af en toe eens een boek te lenen. Bijvoorbeeld een bezoeker die de krant komt lezen en een interessant boek ziet. Of een ouder van een kind dat gratis lid is die in vakantietijd een reisgids wil lenen of een boek over opvoeding. Nu kunnen we deze klanten De BiebApp aanbieden en hoeven we hen niet teleur te stellen."

Miranda Nagtegaal, De Groene Venen

 

2. Met De BiebApp profileer je je als een moderne bibliotheek

De bibliotheek staat midden in de maatschappij. Je kunt tegenwoordig alles met je smartphone, dus waarom niet ook bij de bibliotheek? Een account maken, lenen en betalen via de telefoon kan in één moeite met De BiebApp.

3. Je maakt het je bezoekers zo makkelijk mogelijk

Een account aanmaken en een boek lenen kan een bezoeker helemaal zelf regelen. Binnen een minuut is de gebruiker klaar om tevreden met een fantastisch boek de deur uit te gaan. Ook het betalen gaat heel gemakkelijk via De BiebApp met iDEAL.

”In de vestigingen in Volendam en Purmerend studeren veel jongeren en studenten. Ze willen best af en toe een boek lenen maar sluiten liever geen jaarabonnement af. Voor deze doelgroep is De BiebApp ideaal. Tegenwoordig kun je alles regelen met je telefoon. Als bibliotheek moet je meegaan in deze ontwikkeling.”

Frans Bergfeld, (voormalig) directeur bibliotheek Waterland

 

4. De BiebApp is gratis voor de Probiblio Wise bibliotheek

Als jouw bibliotheek aangesloten is op het Wise systeem van Probiblio kun je gratis gebruik maken van De BiebApp. Ben je wel een Wise bibliotheek, maar niet via Probiblio? Geen probleem, ook dan kun je aangesloten worden op De BiebApp. In dat geval zijn er wel wat extra werkzaamheden nodig.

Meer weten over De BiebApp?

Nieuwgierig geworden? Wil jouw bibliotheek ook aansluiten op De BiebApp of heb je een vraag?

Neem dan contact op met Ineke Goedhart, tel. 06 24 55 85 21 of lees hier meer.

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Ineke Goedhart