Boekenuitje in het water gevallen

Boekenuitje in het water gevallen

Gastblog - Eindelijk weer in de bibliotheek! Bibliothecaris Roxanne Heemskerk mocht een boekenpakket voor een school samenstellen in de fysieke vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest. Het vervoer naar de school verliep minder vlekkeloos. "Na zo’n 3 meter knikkerde het steekkarretje met de boeken omver: in een grote regenplas."

Daar kwam het verlossende mailtje aan de Bibliotheek Bollenstreek. Een school in Oegstgeest wilde graag twee grote boekenpakketten reserveren. Dat betekende dat ik een legitieme reden had om naar de bibliotheek te gaan! Helemaal zeker van mijn zaak stapte ik in de auto, bijna had ik de neiging om dit op een briefje te schrijven voor de politie.

Na binnenkomst snoof ik eerst gelukzalig de oude boekengeur op, mijn hart begon sneller te kloppen. Ik snelde naar de nieuwe boekenbakken om daar mijn neus ín de nieuwe boekengeur te duwen. Wat was er weer veel moois verschenen. Zingend en dansend liep ik langs de boekenkasten en stelde het boekenpakket samen. Na ze zorgvuldig in kratten te hebben gedaan, huppelde ik met het steekkarretje naar buiten.

Toen begon de ellende. Het was opeens keihard gaan regenen. Daar had ik geen rekening mee gehouden. Provisorisch legde ik wat boodschappentassen bovenop de kratten en liep heel voorzichtig en drempels ontwijkend naar mijn auto. Gelukkig, eerste opdracht voltooid. Aangekomen bij de school kon ik voor de deur parkeren, naast het busje. Mijn vrolijke humeur kwam weer terug en vol goede moed laadde ik, de achterklep als dakje gebruikend, de kratten weer op het steekkarretje. Toen ik me lachend naar de deur begaf, kwam ik er achter dat deze stoeptegels een mijnenveld waren. Het waren puntige stoeptegels, niet gemaakt voor twee gammele steekkarwielen. En ja hoor, na zo’n 3 meter knikkerde het hele boeltje omver: in een grote regenplas. Snel greep ik de kratten en zielige boeken die ik voor nu maar even afdroogde aan mijn jas. Die mooie boeken! In een stinkende plas!

Gelukkig kwam daar mijn redding: de conciërge had me zien falen en snelde op me af om de kratten van me over te nemen. De boeken waren veilig. Hij bracht me een handdoek om me even af te drogen, die ik eerst gebruikte voor de nat geworden boeken. De schade was gelukkig door mijn jas-afveeg-acties minimaal gebleven. Na hem meermaals bedankt te hebben liep ik weer naar mijn auto. Eenmaal veilig thuis aan mijn keukentafel met een kopje thee kon ik erom lachen. Ondanks dat ik het me anders had voorgesteld: ik had wel weer iets buiten de deur meegemaakt. 

Over Roxanne Heemskerk

Roxanne Heemskerk is een geboren en getogen Bollenstreker en woont nu in Voorhout samen met haar man en jonge dochter. Als bibliothecaris coördineert ze de activiteiten voor de vestiging in Oegstgeest van Bibliotheek Bollenstreek. Ook bemant ze gedeeltelijk de klantenservice. In haar vrije tijd naait ze graag haar eigen kleding, als ze haar boek uit heeft. Bloggen geeft haar veel energie. Er zijn zo veel verhalen te vertellen over het bibliotheekwerk!

De bloggers van Probiblio

De bloggers van Probiblio zijn allemaal werkzaam in een bibliotheek of schoolmediatheek. Ze schrijven over wat ze meemaken op de bibliotheekvloer. Het zijn hun eigen ervaringen, ideeën en meningen. Heb jij ook een leuk verhaal over iets dat je hebt meegemaakt in jouw bieb? Stuur het naar communicatie@probiblio.nl en wie weet plaatsen we het op onze site! Stuur dan meteen even een korte biografie en foto van jezelf mee.

Lees alle blogs van Roxanne >> 

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Roxanne Heemskerk