Check je mediagebruik met een mediadagboek

Check je mediagebruik met een mediadagboek

We zitten volop in de 2e lockdown. Door meer thuiswerken en thuisonderwijs, is het soms moeilijk om los te komen van alle schermen en media om ons heen. Dat geldt niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen. Om het goede voorbeeld te kunnen geven, is het goed om kritisch en bewust te kijken naar je eigen mediagedrag. Adviseur Digitale geletterdheid Maike van Pelt hield daarom een mediadagboek bij. En nodigt je uit hetzelfde te doen!

Beluister Maike's mediadagboek (2.17 min) >>

Maike's favoriete moment van de dag: voorlezen aan haar zoontje

Opdracht: mediadagboek

Wil je je ook meer bewust worden van je eigen mediagebruik? Tip van Maike: hou een dag een mediadagboek bij en beantwoordt de volgende vragen:

  1. Welke soorten media gebruik jij?
  2. Hoeveel uur per dag besteed jij aan media? Specificeer dit
  3. Wat vind jij de meerwaarde van media? Waar haal je het meeste plezier uit?
  4. Wat is volgens jou de grootste valkuil of nadeel?
  5. Welke tip zou jij je jongere zelf, als die nu zou opgroeien, mee willen geven over mediagebruik?

Training Mediaopvoeding

Deze opdracht is onderdeel van de training Mediaopvoeding voor de Backoffice ('Lezen, kijken en spelen in de bibliotheek van nu'). In verband met de coronamaatregelen hebben we een online variant ontwikkeld, die bestaat uit een e-learning en een interactieve online sessie. De eerstvolgende mogelijkheid voor het volgen van deze training is op 8 april: hou hiervoor onze agenda in de gaten! Meer informatie over ons aanbod op het gebied van Mediaopvoeding? Klik hier.

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Maike van Pelt