De drie 'pijlers' van Taalhuis Oostland

De drie 'pijlers' van Taalhuis Oostland

Op vrijdag 25 oktober 2019 vierde het Taalhuis Oostland haar vijfjarig bestaan met een lustrumfeest in CulturA & Zo in Nootdorp. Adviseur Basisvaardigheden van Probiblio, Thomas Bersee, vierde mee en brengt de drie 'pijlers' waar het Taalhuis Oostland op rust, onder jullie aandacht. 

Het Taalhuis Oostland is een van de eerste Taalhuizen in Nederland. Het is een toegankelijke plaats voor iedereen die hulp nodig heeft met lezen, schrijven en het begrijpen van de Nederlandse taal. Het Oostlandse motto hierbij is: verbinding maken tussen mensen, organisaties en de samenleving. Daarom is er een grote variëteit aan educatieve activiteiten, waaronder het Taalcafé, Taalspreekuren, Taalmaatjes, Taal en werk, Taal voor thuis en de VoorleesExpress. In het Taalhuis wordt ook gewerkt met de Piëzo-methodiek, een methode om de persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden van kwetsbare mensen te vergroten. 

Op dit moment zijn er 370 taaldeelnemers en 167 taalvrijwilligers actief in het Taalhuis. Zij bouwen op het Taalhuis Oostland rust op drie professionele pijlers: Karlien van Bijnen, Esther de Wit en Kimberly Steenbergen. Kimberly houdt zich hoofdzakelijk bezig met Lansingerland en Karlien met Pijnacker-Nootdorp. Esther heeft een overkoepelende functie. Esther: "Taal is bij ons niet het doel, maar een middel om mensen een stap verder te helpen in hun zelfstandigheid en in het uitbreiden van hun netwerk. Bij ons ontmoeten ze mensen die ook worstelen met de taal, máár ook vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om anderen verder te helpen".

Meer informatie? Neem contact op met Esther de Wit van Taalhuis Oostland.

Foto: (vlnr) Karlien van Bijnen, Esther de Wit en Kimberly Steenbergen van Taalhuis Oostland. Foto: Thomas Bersee

Verder lezen

 

Reacties (0)

Reageren