Een kijkje achter de schermen bij de webinar Het vinden van geluk

Een kijkje achter de schermen bij de webinar Het vinden van geluk

Gastblog - Blijer kon je me niet maken: ik mocht de webinar Geluk van Thijs Lindhout, dat hij gaf voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek, bijwonen vanuit zijn studio in Amersfoort. Ik volg gelukszoeker, blogger & podcaster Thijs al sinds het begin van zijn podcastcarrière. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en sommige podcasts hebben mijn leven veranderd. Ik vond het dan ook geen enkel probleem om tijdens mijn kerstvakantie de rit te maken naar Amersfoort.

De webinar werd opgenomen in de studio van zijn eigen bedrijf ‘De Duurzame Adviseurs’. In dit ruime kantoor stond een groen hoekscherm met ervoor een hele grote televisie en hoge strandtafel. Hij noemde het zelf de “Arjen Lubach”-opstelling en had bewust voor deze opzet gekozen omdat zo de spreker centraal staat en het beeld menselijker maakt. Natuurlijk stonden er de professionele lampen voor goed licht (oftewel: het verschil tussen wallen en geen wallen) en zijn drumstel. We kletsten wat over bepaalde technische keuzes en software voor webinars, ik was daar immers gekomen om te leren van zijn ervaringen over livestreams. (Helemaal zonder eigenbelang natuurlijk, deze elleboog was ik nooit meer!) Met een grote glimlach en geen enkel spoortje spanning begon hij zijn verhaal stipt om 20.00 uur.

Op de achtergrond kon ik meeluisteren, wel met 15 seconden vertraging. Als hij een grap maakte, hoorde hij mij 15 seconden later zacht gniffelen. Zijn verhaal had leuke onderbrekingen met bewegingsoefeningen (confronterend om voor zijn neus te doen, maar niet meedoen was natuurlijk ook geen optie!), stukjes drum en vragen vanuit de chat. Na ruim een uur vol inspiratie was er nog wat ruimte voor vragen en werd de livestream afgesloten. Gelukkig was Thijs zijn eerdere belofte niet vergeten: ik kreeg zijn boek “Hoe de f*ck vind ik geluk” met een mooie tekst erin geschreven. In de autorit terug dacht ik aan een van zijn oefeningen en besloot die direct toe te passen: ik ben dankbaar voor mijn baan, dankbaar voor deze bijzondere avond en… dankbaar voor mijn nieuwe auto met stoelverwarming.

Over Roxanne Heemskerk

Roxanne Heemskerk (32) is een geboren en getogen Bollenstreker en woont nu in Voorhout samen met haar man en jonge dochter. Sinds een jaar mag ze zichzelf bibliothecaris noemen. In deze rol coördineert ze de activiteiten voor de vestiging in Oegstgeest, een van de locaties van Bibliotheek Bollenstreek. Ook bemant ze gedeeltelijk de klantenservice. In haar vrije tijd naait ze graag haar eigen kleding, als ze haar boek uit heeft. Bloggen geeft haar veel energie. Er zijn zo veel verhalen te vertellen over het bibliotheekwerk!

De bloggers van Probiblio

De bloggers van Probiblio zijn allemaal werkzaam in een bibliotheek of schoolmediatheek. Ze schrijven over wat ze meemaken op de bibliotheekvloer. Het zijn hun eigen ervaringen, ideeën en meningen. Heb jij ook een leuk verhaal over iets dat je hebt meegemaakt in jouw bieb? Stuur het naar communicatie@probiblio.nl en wie weet plaatsen we het op onze site! Stuur dan meteen even een korte biografie en foto van jezelf mee.

Lees alle blogs van Roxanne >> 

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Roxanne Heemskerk