Getikt door TikTok

Getikt door TikTok

Roxanne Heemskerk is programmamaker jeugd bij Bibliotheek Bollenstreek. Voor Probiblio blogt ze over haar ervaringen. Dit keer: aan de slag met social media platform TikTok!

Daar lag ik dan. Op de grond van bibliotheek Sassenheim. Bedolven onder boeken. Niet omdat ik te enthousiast aan het opruimen was. Ook niet omdat een boekenkast bezweek onder het gewicht. Boven mij hing mijn collega breed lachend met een telefoon. Ze filmde het geheel. Of ik nog even wat pijnlijker kon kijken. ‘Natuurlijk', riep ik, ‘alles voor de booktok!’ En ik dacht terug aan een pijnlijk moment in mijn leven. Niet moeilijk als kersverse moeder van haar tweede kind. Een bevalling vergeet je niet snel. Turend naar mijn moeilijk kijkende gezicht nam mijn collega de laatste shot van het filmpje op. “En klaar! Je kunt weer overeind komen”. Yes, weer een TikTok-filmpje gemaakt.

Sinds januari dit jaar ben ik van functie gewijzigd. We hebben ons team opgesplitst in programmamakers jeugd en volwassenen. Ik besloot mij na mijn zwangerschapsverlof in te zetten voor team jeugd. En bij het kiezen van deze doelgroep komt natuurlijk veel kijken. Niet alleen lees ik nu alleen nog maar jeugdboeken, ook moet ik mezelf proberen te verplaatsen in wat de jeugd bezighoudt. En wat is dat? Helaas zijn het niet boeken. Maar wel die mobiele telefoon, met daarop de eeuwig om aandacht vragende icoontjes. En TikTok is nog steeds groeiend, dus ik ging aan de slag.

Sindsdien heb ik een challenge voor mezelf bedacht. Elke week maak ik een TikTok-filmpje over boeken met de hashtag #leesplezier. Want ik zal ze aan het lezen krijgen, de ‘jeugd van tegenwoordig’! Nieuwsgierig geworden? Je vindt me onder de accountnaam @Biebmieproxy. Doe je mee?  

Lees ook: Hoe interessant is TikTok voor bibliotheken? Blog van marketingadviseur Marjolein Brood. 

Over Roxanne

Roxanne Heemskerk (35) is een geboren en getogen Bollenstreker en woont in Voorhout samen met haar man en twee jonge dochters. Sinds januari 2022 mag ze zichzelf programmamaker jeugd noemen. In deze rol coördineert ze de activiteiten voor de vestigingen in Teylingen en Lisse, vier locaties binnen de Bibliotheek Bollenstreek. Daarnaast werkt ze als leesconsulent en mediacoach ook veel samen met de basisscholen in de regio. In haar vrije tijd maakt Roxanne graag haar eigen kleding - als ze haar boek uit heeft. Bloggen geeft haar veel energie. Er zijn zoveel verhalen te vertellen over het bibliotheekwerk!

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Roxanne Heemskerk