Gezocht: metaaldetector

Gezocht: metaaldetector

Roxanne reageerde enthousiast op onze oproep voor gastblogs. Lees vanaf nu haar belevenissen in Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest.

Gastblog - Sinds kort hebben we een 'puzzelknipper' in de bibliotheek. Alhoewel we laatst constateerden dat het misschien toch een 'puzzelsnijder' is. Maar dat klinkt zo heftig. Alhoewel er geen andere manier is om middenin een pagina zo vierkant te snijden zonder knip-ingang. Dit is een uit voorbedachte rade puzzelsteler. Iemand uit het dorp die rondloopt met een zeer scherp stanleymesje in de mouw.

Het mesje komt tevoorschijn in de bibliotheek op zaterdagochtend. Deze persoon zoekt dan een stil hoekje op en steelt de zaterdagpuzzel. Recht uit het net ingewerkte tijdschrift. In mijn hoofd hoor ik de dader lachen met de pink in de mondhoek zoals de mini-me van Dr. Evil: muauauauah.

Meerdere malen hebben we verdachten aan elkaar door gefluisterd. En als die verdachte dan de deur binnenliep, moesten we opeens in die hoek een en ander opruimen. Want op heterdaad is toch de beste manier. Weken gingen voorbij en de gaten bleven vallen. Toen besloten we om een vriendelijk doch dringend A4tje in het betreffende tijdschrift te stoppen. Of de knipverslaafde het stanleymesje binnensmouws wilde houden. Elke zaterdag bonsde ons hart. Zou onze subtiele communicatie effectief zijn? Helaas kregen we nog steeds gedupeerden aan de balie die ons het onbedoelde doorkijkje toonden. Het A4tje werd herschreven, ditmaal dringender en geplastificeerd. Plastificeren betekent immers: dit menen we tot in de vergaantijd van plastic. Resultaat: de pagina’s onder de puzzel werden nu gebruikt als snijplank en dus beschadigd in het proces. Muahuauauaua.

Het vervolgplan, ondertussen een vast agendapunt van de vergadering, was om het tijdschrift dan maar achter de balie te leggen. Aan te vragen door de geïnteresseerde en een extra drempel voor de puzzelknipper. Als tegenprestatie zouden we de puzzel kosteloos kopiëren voor onze fervente puzzelaars. En wat denk je? Recht in ons gezicht heeft de puzzelmaniak het tijdschrift aangevraagd en doodleuk de puzzel ontfutseld. De verbijstering sloeg om in pure wanhoop.

Wat is de status nu? Op de werkbeschrijving voor de zaterdagploeg staat een extra stap. De puzzel uit het tijdschrift kopiëren en klaarleggen voor de bezoekers die erom vragen. Deze werkbeschrijving is ondertussen gelamineerd. De enige denkbare oplossing is een metaaldetector. Wie kan ons helpen?

Over Roxanne Heemskerk

Roxanne Heemskerk (32) is een geboren en getogen Bollenstreker en woont nu in Voorhout samen met haar man en dochter van 2 jaar oud. Sinds een jaar mag ze zichzelf bibliothecaris noemen. In deze rol coördineert ze de activiteiten voor de vestiging in Oegstgeest (een van de locaties van Bibliotheek Bollenstreek) en bemant ze gedeeltelijk de klantenservice. In haar vrije tijd, als ze haar boek uit heeft, naait ze graag haar eigen kleding. Bloggen geeft haar veel energie - er zijn zo veel verhalen te vertellen over het bibliotheekwerk!

De bloggers van Probiblio

De bloggers van Probiblio zijn allemaal werkzaam in een bibliotheek of schoolmediatheek in Noord- of Zuid-Holland. Ze schrijven over wat ze meemaken op de bibliotheekvloer. Heb jij ook een leuk verhaal over iets dat je hebt meegemaakt in jouw bieb? Stuur het naar communicatie@probiblio.nl en wie weet plaatsen we het op onze site! Stuur dan meteen even een korte biografie en foto van jezelf mee.

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Roxanne Heemskerk