Junior Adviseur Marjolein van Dijk: samen zorgen voor basisvaardigheden

Junior Adviseur Marjolein van Dijk: samen zorgen voor basisvaardigheden

Sinds eind augustus is Probiblio's team Basisvaardigheden een nieuw lid rijker. Marjolein van Dijk-Schrijver is onze kersverse Junior Adviseur Basisvaardigheden. Ze stelt zichzelf graag aan jullie voor! 

Ik heb een Master Sociologie gedaan en me hierbij gericht op stadssociologie. Daarna heb ik werkervaring opgedaan in de welzijnssector, onder andere bij Cordaan in Amsterdam en Participe in Aalsmeer. Ik coördineerde activiteiten en diensten voor kwetsbare ouderen en begeleidde thuiszorgteams in de ontwikkeling naar zelfsturende teams. 

In mijn werk vind ik het fijn om verbinding te zoeken. Bij mijn werk met ouderen was dat in Aalsmeer. Het leuke van zo’n kleine gemeente is dat er veel organisaties werkzaam zijn, die je gemakkelijk kunt opzoeken als je wilt samenwerken. Zo realiseerden we in samenwerkingsverband het gezamenlijk digitaal hulplatvorm Aalsmeervoorelkaar en een Vitaliteitsmarkt in het gemeentehuis. Dat soort nieuwe samenwerkingen gaven me energie. Ook heeft de doelgroep mij echt verrast: ouderen hebben zulke verschillende levensverhalen.

 

In mijn werk vind ik het fijn om verbinding te zoeken. Nieuwe samenwerkingen geven me energie. 

 

Ik vind het altijd leuk om samen te werken met mensen met verschillende achtergronden. In de thuiszorg is er veel diversiteit. Ook werken mensen met een verschillende opleidingsachtergrond nauw samen in één team. De samenstelling van de teams weerspiegelt ook de wijk: zo is de samenstelling van thuiszorgteams in Amsterdam Nieuw-West heel anders dan in Amsterdam Noord. Allemaal hebben ze een groot hart voor de zorg, ook nu ze steeds meer tijd kwijt zijn met het verantwoorden van hun uren.

Ik ben verrast hoe groot de groep Nederlanders is met een lage mate van basisvaardigheden. Dat maakt het werk van bibliotheken op dit vlak echt maatschappelijk essentieel. Ik ben ervan overtuigd dat het werk van bibliotheken op lokaal niveau, in combinatie met de projecten van Probiblio, een rijk en volledig aanbod kan bieden voor basisvaardigheden. En ik kijk ernaar uit de samenwerking aan te gaan en bibliotheken te leren kennen, ook nu dat er wat anders uitziet door de coronamaatregelen.

 

Ik ben verrast hoe groot de groep Nederlanders is met een lage mate van basisvaardigheden.

Reacties (0)

Reageren