Van noodoplossing tot landelijke campagne: Support Your Locals!

Van noodoplossing tot landelijke campagne: Support Your Locals!

Toen de horeca in Amsterdam vanwege corona de deuren moest sluiten, zaten lokale ondernemers met de handen in het haar. Waar konden ze nu hun spullen kwijt? Ook worstenmaker en columnist bij het Parool Samuel Levie vreesde voor het voortbestaan van zijn ondernemingen. In een boeiend betoog op Bibliotheekplaza 2020 vertelt hij over de kracht van samenwerken.

Het begon klein: samen met een vriend nadenken over de vraag 'hoe kunnen we de consument in deze tijden voorzien van alle mooie lokale producten?' Zo bedachten zij samen met lokale ondernemers in Amsterdam een foodbox met kwaliteitsproducten. Binnen de kortse keren kwamen er aanvragen uit het hele land. Om vast te houden aan het idee van de ‘korte keten’ tussen lokale ondernemers en consumenten, ontwikkelden Samuel en zijn partners een toolbox die lokaal is in te zetten.

Wat klein begon is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke campagne Support Your Locals. Samuel laat zien hoe in tijden van crisis nieuwe samenwerkingen onstaan. Zo varen Amsterdamse rederijen inmiddels met bootjes gevuld met foodboxen door de grachten. Ook is er een samenwerking met de voedselbanken, onder andere door een kleine toeslag op de foodboxen. En met Bibliotheekplaza, want deelnemers kregen voorafgaand aan het event een speciale foodbox thuisgestuurd! 

In een boeiend betoog laat Samuel zien wat de kracht van samenwerken is. Probeer in tijden van crisis niet geïsoleerd je eigen problemen op te lossen - dat gaat niet lukken. Maar zoek samenwerking met anderen en maak gebruik van elkaars expertise. Terecht werd Samuel dan ook gekozen tot een van de winnaars van de Food100, een lijst van 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars. 

 

In een boeiend betoog laat Samuel zien wat de kracht van samenwerken is. Probeer in tijden van crisis niet geïsoleerd je eigen problemen op te lossen, maar zoek samenwerking met anderen en maak gebruik van elkaars expertise. 

 

Bekijk en lees het hele verslag van Bibliotheekplaza 2020 >>

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Stefan Hoegen