Waar een wil is…

Waar een wil is…

Roxanne Heemskerk is programmamaker jeugd bij Bibliotheek Bollenstreek. Voor Probiblio blogt ze over haar ervaringen. Dit keer: hoe de bibliotheek de wens van de leesgrage Nora in vervulling laat gaan!

Het begon allemaal met een hele schattige e-mail. Zo eentje waarover je vertelt aan de eettafel. De mail was van de moeder van Nora, een leesgraag meisje dat alle boeken had gelezen van Janneke Schotveld (bekend van 'Avonturen van de dappere ridster'). Het verhaal was als volgt:

Nora had een foto van zichzelf met de stapel gelezen boeken gemaakt (zie hieronder) en per post naar Janneke Schotveld gestuurd. Janneke had gereageerd met een handgeschreven kaartje, waarin ze vertelde hoe stoer ze Nora vond en dat ze haar graag eens wilde ontmoeten. Heel attent meldde Janneke erbij dat de school haar zou kunnen inhuren via de Schrijverscentrale, dat weet een schoolmeisje natuurlijk niet. Dus Nora had haar juf gevraagd of Janneke op die manier in de klas kon komen vertellen over haar boeken. Helaas had de school Nora's droom vermorzeld met een 'budgettekort'-reactie.

Nora’s moeder besloot het hier niet bij te laten en mailde dit verhaal naar de bibliotheek in Voorhout, die het doorstuurde naar mij. Na het lezen ervan deze mail verscheen een twinkeling in mijn ogen. Hoe wist ik nog niet, maar ik zou Janneke Schotveld uitnodigen voor Nora! 

Na wat eigen budgetberekeningen te hebben gemaakt besloot ik zomaar een datum te prikken in de agenda. Nora vroeg ik om mijn rechterhand te zijn die middag. En haar moeder bleek een bedrijf te hebben in videografie, dus zij zou er mooi een promotievideo van kunnen maken voor op onze nieuwe narrowcastingschermen. Daarnaast zou het schrijversbezoek een mooi cadeau zijn voor de meiden uit Lisse, die ons al een jaar helpen met boekentips. Met dit betoog vertrok ik naar het MT. En je raadt het al: zij konden natuurlijk alleen maar akkoord geven.

Nora sprong volgens haar moeder een gat in de lucht en wilde meteen als 'dappere ridster' naar de bieb fietsen om afspraken te maken. Binnenkort hebben we samen een officiële vergadering om de middag invulling te geven. En dan zal zaterdag 28 mei 2022 Nora's droom werkelijkheid worden. Zo zie je maar, waar een wil is…

Foto: Nora met haar stapel gelezen boeken van Janneke Schotveld.

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Roxanne Heemskerk