Weg met slootwater-Senseo?

Weg met slootwater-Senseo?

Voor Probiblio blogt bibliothecaris Roxanne over haar belevenissen in Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest. Dit keer over het belang van koffie op de bibliotheekvloer.

Gastblog - Eindelijk is hij er. Blinkend en stoer, een beetje verstopt in de gang, gelukkig wel dicht bij de werkplek. Jarenlang keken we er naar uit en zeiden tegen elkaar, met de zure nasmaak nog achter op de tong, ‘ooit komt het goed’. En dat ooit is nu gekomen. De nieuwe Bollenstreekbonen-koffiemachine is een feit.

Nooit meer slootwater Senseo, nooit meer belangrijke partners een Haags bakkie voorschotelen. Genieten van 21e-eeuwse luxueuze verse koffie, latté macchiato’s en cappuccino’s met een romig schuimlaagje.

We moeten de machine alleen wel dagelijks schoonmaken. En de residubak legen (heerlijk woord, residubak. Voortaan noem ik onze huis -en tuin prullenbak ook zo, “gooi maar weg in de residubak”, klinkt toch veel beter!). Het melkslangetje moet eigenlijk 2x per dag worden doorgespoeld. En elke 5 dagen moet de melk worden ververst, want anders wordt het schuimlaagje van de cappuccino een beetje krokant. Ohja, de gemalen koffieresten komen tussen de veertjes te zitten, dus zeker maandelijks even het hele apparaat demonteren en met een kwastje schoonmaken. En welke bonen doen we er eigenlijk in? Die bonen moeten wel bewaard in de koelkast, dan smaken ze het beste. Sojamelk of gewone volle koemelk? De klant betaalt ervoor, wij mogen er gratis gebruik van maken. Dan moeten we wel een gang door en een deur. Die eigenlijk altijd op slot zit.

 

'Nooit meer belangrijke partners een Haags bakkie voorschotelen.'

 

Op het apparaat kunnen we middels een pincode en specifieke volgorde van handelingen de instellingen op “gratis” zetten. Moeten we niet vergeten deze weer terug te zetten als de bibliotheek open gaat, want anders drinken de klanten ook gratis verse bonenkoffie.

Als ik nu dus koffie wil moet ik eerst de gang door, een sleutel pakken van het haakje, de deur openen, de koffiemachine op gratis zetten, (shit weer vergeten een mok te pakken), de koffie kiezen, apparaat weer op “betalen” zetten, deur terug op slot, sleutel aan het haakje…

Maar hij is er. De nieuwe koffiemachine. Binnenkort een barista-cursus? Die heb ik hierna niet meer nodig!

Over Roxanne Heemskerk

Roxanne Heemskerk (32) is een geboren en getogen Bollenstreker en woont nu in Voorhout samen met haar man en jonge dochter. Sinds een jaar mag ze zichzelf bibliothecaris noemen. In deze rol coördineert ze de activiteiten voor de vestiging in Oegstgeest, een van de locaties van Bibliotheek Bollenstreek. Ook bemant ze gedeeltelijk de klantenservice. In haar vrije tijd naait ze graag haar eigen kleding, als ze haar boek uit heeft. Bloggen geeft haar veel energie. Er zijn zo veel verhalen te vertellen over het bibliotheekwerk!

De bloggers van Probiblio

De bloggers van Probiblio zijn allemaal werkzaam in een bibliotheek of schoolmediatheek. Ze schrijven over wat ze meemaken op de bibliotheekvloer. Het zijn hun eigen ervaringen, ideeën en meningen. Heb jij ook een leuk verhaal over iets dat je hebt meegemaakt in jouw bieb? Stuur het naar communicatie@probiblio.nl en wie weet plaatsen we het op onze site! Stuur dan meteen even een korte biografie en foto van jezelf mee.
 

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Roxanne Heemskerk