Communicatietoolkit CoderDojo

Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo. 

CoderDojo is een wereldwijde community die aangestuurd wordt door vrijwilligers. De community zet zich in voor programmeeronderwijs van kinderen tussen de 7 en 17 jaar. In Nederland hebben we de stichting CoderDojo waar je alle informatie over CoderDojo's kunt vinden: hoe je er 1 opzet, welke er zijn en wat je er allemaal mee kunt doen. Probiblio heeft op basis van vragen van Bibliotheken een communicatieplan ontwikkeld dat je kan inzetten om over je CoderDojo te communiceren.

Met CoderDojo’s leren jonge mensen (tussen 5 en 17 jaar) programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken en meer. Je hebt als Bibliotheek geen dure spullen nodig en mensen zonder technische kennis kunnen ook helpen om aan te slag te gaan met CoderDojo’s. Deze programmeersessies zijn kosteloos en bewezen succesvol. Daarom een leuke activiteit om bijvoorbeeld in een schoolvakantie te organiseren, om deze jonge leeftijdsgroep aan te spreken en om te laten zien wat de Bibliotheek allemaal in huis heeft.

We bieden je met deze toolkit extra handvatten en materialen om een succesvolle CoderDojo te organiseren met een groot bereik in jouw werkgebied.

Communicatiemiddelen

Advertenties