Communicatietoolkit Nederland Leest 2018

Van 1 tot en met 30 november 2018 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar ‘Voeding’. Omdat we zijn wat we eten! Volgens schrijver Umerto Eco heeft voedsel zelfs de geschiedenis bepaald. Het CPNB organiseert deze jaarlijkse themamaand, waarbinnen het lezen en debatteren over boeken centraal staat. Binnen het thema Voeding zijn vijf subthema’s gedefinieerd. Meer informatie vind je op www.nederlandleest.nl.

  • Koken
  • Cultuur en lifestyle
  • Gezondheid
  • Voedingstechnologie
  • Milieu

Dit jaar wordt er geen klassieke titel heruitgegeven maar komt er een geschenkboek: Je bent wat je leest, met bijdragen over voeding van vijf specialisten. Ook is er een Junior editie van Nederland Leest, speciaal voor basisschoolkinderen van groep 7 en 8 en VMBO leerlingen uit jaar 1 en 2. Voor hen is gekozen voor het jeugdboek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten. Door met lokale activiteiten aan te haken op deze landelijke publieksactie, is het relatief eenvoudig om je bibliotheek een boost te geven. 

Deze toolkit helpt bibliotheken bij de lokale communicatie over programma’s die aanhaken op deze actieperiode. In dit plan vind je diverse communicatieadviezen en een mogelijke planning van de aanbevolen communicatie-uitingen.

Communicatiemiddelen

Doe mee met de campagne voor Nederland Leest 2018: Voeding!

Persbericht

Een voorbeeld van persberichten voor de perslijst van jouw bibliotheek.

Website

Voorbeeld artikelen voor plaatsing op jouw website over de campagne bij de bibliotheek.

Advertenties

Gebruik deze advertenties tijdens de campagne binnen eigen, lokale of regionale media.

Nieuwsbrieven

Besteed aandacht aan de campagne in nieuwsbrieven naar leden en niet-leden.

Sociale media

Voorbeelden voor sociale media teksten en afbeeldingen voor de campagne.