Communicatietoolkit Nederland Leest 2021

<banner>

Nederland Leest is de grootste jaarlijkse nationale leescampagne van CPNB in samenwerking met de openbare bibliotheken. Tijdens de campagneperiode van 1 t/m 30 november leest heel Nederland hetzelfde boek en gaat hierover met elkaar in gesprek. Het doel van de campagne in 2021 is het betrekken en behouden van leden en bezoekers. Zo kan iedere bibliotheekorganisatie trouwe leden en bezoekers in het zonnetje zetten door ze een boek cadeau te doen en hier activiteiten omheen te organiseren om zo ontmoeting en gesprek op gang te brengen. Een campagne die je dus uitstekend kan inzetten als loyaliteitscampagne. Onze communicatietoolkit helpt bibliotheken bij de lokale communicatie over gerelateerde activiteiten.

Dit jaar is het thema van Nederland Leest reizen (Over de grens). Het boek De wandelaar van Adriaan van Dis is dit jaar het cadeau voor leden en bezoekers van de bibliotheek.

Communicatieplan

In het communicatieplan staan enkele communicatieadviezen en een mogelijke planning van de aanbevolen marketinguitingen en communicatiemiddelen.

Beeldmateriaal

Download al het beeldmateriaal (.zip) >>

Of download de afzonderlijke materialen:

  • Boekenlegger en flyer
  • Narrowcasting
  • Nieuwsbrief
  • Social media
  • Website

Teksten

Vragen?

Mocht je vragen hebben over het communicatieplan, de communicatietoolkit of de effectmeting. Neem dan contact op met Marjolein Brood via 06 40 64 58 18.