Communicatietoolkit Nederland Leest 2021

Nederland Leest is de grootste jaarlijkse nationale leescampagne van CPNB in samenwerking met de openbare bibliotheken. Tijdens de campagneperiode, 1 t/m 30 november, leest heel Nederland hetzelfde boek en gaat hierover met elkaar in gesprek. Het thema van Nederland Leest is dit jaar Over de grens en het doel van de campagne is het betrekken en behouden van leden en bezoekers. Zo kan iedere bibliotheekorganisatie trouwe leden en bezoekers in het zonnetje zetten door ze een boek cadeau te doen en hier activiteiten omheen te organiseren om zo ontmoeting en gesprek op gang te brengen. Een campagne die je dus uitstekend kan inzetten als loyaliteitscampagne.

Communicatietoolkit

In de commissie marketing van de VOB is afgesproken dat we deze campagne in gezamenlijkheid landelijk gaan inzetten. We ondersteunen je daarom graag bij het opzetten van jouw lokale campagne met onderstaande communicatietoolkit. Het eerste deel van de communicatietoolkit bestaat uit een communicatieplan met handige tips en acties over hoe je de campagne lokaal kunt uitrollen. Het tweede deel van de communicatietoolkit bestaat uit direct te plaatsen content en beeldmateriaal ter promotie van je activiteiten voor verschillende kanalen, zoals de website, nieuwsbrieven en social media.

Download het Nederland Leest 2021 communicatieplan (PDF) >>

Teksten en beeldmateriaal

Of download de afzonderlijke beeldmaterialen:

Effectmeting

Dit jaar worden de resultaten van Nederland Leest, net als vorig jaar, weer vanuit onze gezamenlijke inspanningen gemeten. Zo kunnen we de resultaten van dit jaar met vorig jaar en de aankomende jaren vergelijken en de campagne verder optimaliseren. De effectmeting van deze campagne richt zich op klant- en medewerkerstevredenheid en de georganiseerde activiteiten rondom Nederland Leest. Om eenvoudig het effect van Nederland Leest te kunnen meten hebben we een handleiding voor je opgesteld. We raden je aan deze handleiding ruim voor de start van Nederland Leest door te nemen, omdat je een aantal zaken dient in te regelen.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over het communicatieplan, de communicatietoolkit of de effectmeting. Neem dan contact op met Marjolein Brood via 06 40 64 58 18.

We wensen je veel succes met de lokale uitrol van Nederland Leest!