Communicatietoolkit Nederland Leest 2019

 

Van 1 tot en met 30 november 2019 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar ‘Duurzaamheid’. Een heel actueel thema in tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars. De roep om duurzaamheid wordt steeds luider en duidelijker. Over dit onderwerp gaan we in november met elkaar in gesprek in de bibliotheek. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?

Het CPNB organiseert deze jaarlijkse themamaand, waarbinnen het lezen en debatteren over boeken centraal staat. Meer informatie vind je op nederlandleest.nl.

Tijdens Nederland Leest doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. Nederland Leest Junior, dit jaar een heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis, sluit naadloos op duurzaamheid aan.

Deze communicatietoolkit van Probiblio helpt bibliotheken bij de lokale communicatie over programma’s die aanhaken op deze actieperiode. In dit plan vind je diverse communicatieadviezen en een mogelijke planning van de aanbevolen communicatie-uitingen.

Communicatiemiddelen

Persbericht

Een voorbeeld van een persbericht voor de perslijst van jouw bibliotheek.

Website

Voorbeeld artikelen voor plaatsing op jouw website over de campagne bij de bibliotheek.

Advertenties

Gebruik deze advertenties tijdens de campagne binnen eigen, lokale of regionale media.

Nieuwsbrieven

Besteed aandacht aan de campagne in nieuwsbrieven naar leden en niet-leden.

Sociale media

Voorbeelden voor sociale media teksten en afbeeldingen voor de campagne.

 

Of: Download het ZIP-bestand met alle materialen