Communicatietoolkit Kinderboekenweek 2020

Van 30 september tot en met 11 oktober 2020 is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Die staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? gaan we terug in de tijd. Een mooie gelegenheid om de collectie en activiteiten van de eigen bibliotheek in het zonnetje te zetten. Wij bieden deze communicatietoolkit aan die je helpt bij de lokale communicatie en bij gebruik bij het inhoudelijk programma van Probiblio.

Zoals elk jaar ontwikkelt Probiblio samen met bibliotheken een inhoudelijk programma om de Kinderboekweek te vieren op de biebvloer. Dit jaar doen we dat met het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en een stickerspeurtocht. In het hart van het boekje vind je het spel 'Teletrotters & temponauten'. Hiermee maken kinderen kennis met de allerbeste kinderboeken over geschiedenis. Het programma is zowel online als offline in te zetten. 

Voor bibliotheken is er ook een stickerspeurtocht bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling. Kinderen gaan alleen of in groepen aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

Communicatietoolkit

Deze toolkit helpt bibliotheken bij de lokale communicatie over activiteiten die aanhaken op deze themaweek. In dit plan staan enkele communicatieadviezen en een mogelijke planning van de aanbevolen marketinguitingen en communicatiemiddelen. De toolkit bevat verder direct te plaatsen content en beeldmateriaal.

Download gelijk de communicatietoolkit met alle materialen

Communicatiemiddelen

Persbericht

Een voorbeeld van een persbericht voor de perslijst van jouw bibliotheek.

Website

Voorbeeld artikelen voor plaatsing op jouw website over de campagne bij de bibliotheek.

Advertenties

Gebruik deze advertenties tijdens de campagne binnen eigen, lokale of regionale media.

Nieuwsbrieven

Besteed aandacht aan de campagne in nieuwsbrieven naar leden en niet-leden.

Sociale media

Voorbeelden voor sociale media teksten en afbeeldingen voor de campagne.

Download het ZIP-bestand met alle materialen

Download hier de losse visuals en logo's (ZIP-bestand)