Communicatietoolkit Lees voort!

Met de campagne Lees voort! roept de Leescoalitie alle grootouders van Nederland op om in actie te komen. De leesmotivatie en het leesplezier van kinderen in Nederland daalt al geruime tijd. En dat is jammer, want een boek kan zoveel bieden; het ontdekken van nieuwe werelden, het beleven van avonturen en het ontmoeten van mensen die heel anders zijn dan jijzelf.

Omdat grootouders onlosmakelijk verbonden zijn met hun kleinkinderen, en een steeds grotere rol in het leven van hun kleinkinderen spelen, krijgen ze de schone eretaak om (hun) liefde voor lezen aan hun kleinkinderen mee te geven. Lees voort! wordt aangestuurd door een team van bekende opa’s en oma’s: Jan Terlouw, Janny van der Heijden, Karin Bloemen, Noraly Beyer, Jack van Gelder en Hans Kazàn. Zij komen in actie om andere grootouders te inspireren, informeren en het goede voorbeeld te geven.

Deze campagne wordt georganiseerd door de Leescoalitie. De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, de Koninklijke Bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken en het Nederlands Letterenfonds.

Onze communicatietoolkit helpt je bij de lokale berichtgeving over deze campagne. In onze toolkit vind je kant en klare content voor verschillende communicatie-uitingen. Met behulp van een praktisch communicatieplan bepaal je zelf hoe je deze het beste kunnen inzetten voor jouw bibliotheek. 

Download het zip-bestand met alle materialen

Communicatieplan

Persbericht

Een voorbeeld van persberichten voor de perslijst van jouw bibliotheek.

Website

Voorbeeldartikelen voor plaatsing op jouw website over de campagne bij de bibliotheek.

Nieuwsbrieven

Besteed aandacht aan de campagne in nieuwsbrieven naar leden en niet-leden.

Social media

Voorbeelden voor sociale media-teksten en afbeeldingen voor de campagne.

Advertenties

Gebruik deze advertenties tijdens de campagne binnen eigen, lokale of regionale media.

Narrowcasting

Communicatietoolkits Probiblio

De toolkits van Probiblio bieden kant en klare materialen voor jouw bibliotheek. Ze sluiten onder andere aan bij de landelijke thema’s zoals de Boekenweek, Kinderboekenweek en Nederland Leest. Snel, makkelijk en kosteloos. Bekijk hier al onze communicatietoolkits.