Probiblio's e-learnings

Probiblio's e-learnings

Probiblio ontwikkelt uiteenlopende e-learnings voor bibliotheekmedewerkers in Noord- en Zuid-Holland die je gratis kunt volgen. Kijk hieronder voor het aanbod. 

Marketing:

Privacy:

Vloggen

Vloggen

Lights, camera, action! Het maken van een vlog is tegenwoordig vrij simpel, als je weet wat je doet. Met een mobiele telefoon en een goed verhaal kan iedereen een vlog maken. Voor de bibliotheek is het een handig middel om laagdrempelig een doelgroep aan te spreken. In de e-learning Vloggen nemen onze marketingadviseurs je mee in de wondere wereld van vlogs. Na afloop beschik je over de basistools om een goede vlog(serie) te maken. Je leert wat vlogs precies zijn, waar je rekening mee moet houden en waarom je vlogs wel of niet moet inzetten als bibliotheek. 

In haar blog vertelt marketingadviseur Julia van Haaster meer over het maken van een goede vlog, aan de hand van de e-learning.

Contact: Julia van Haaster

 

Lees de blog van Julia Volg de e-learning Vloggen
Maken en gebruiken van foto’s en videobeelden

Maken en gebruiken van foto’s en videobeelden

In deze e-learning duiken we in het maken en gebruiken van foto’s en videobeelden. Mag je als bibliotheek door de nieuwe privacywet nu nooit meer foto’s maken van mensen bij een evenement? Zo scherp ligt het niet, er mag nog van alles. Maar wanneer mag het dan wel en wat moet je daarvoor regelen? 

Contact: Koen Baaij

 

Volg de e-learning Maken en gebruiken van foto’s en videobeelden
De basis van privacy

De basis van privacy

Sinds 2018 is de nieuwe privacywet (AVG) van kracht, die ook voor bibliotheken van toepassing is. In deze e-learning duiken we in het onderwerp privacy in de bibliotheek: wat betekent dit voor jou als bibliotheekmedewerker in de praktijk?

Contact: Koen Baaij

 

Volg de e-learning De basis van privacy
Meer leren

Meer leren

Bibliotheek Campus biedt een digitaal leerportaal voor en door de bibliotheekbranche, met e-learning, klassikale opleidingen, workshops en trainingen. Bibliotheek Campus is een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) en stichting SPN en bevat niet alleen aanbod van Bibliotheek Campus zelf, maar ook van POI’s, de KB en andere opleidingsaanbieders.

Probiblio heeft ook diverse (online) trainingen ontwikkeld rondom mediaopvoeding voor front- en backofficemedewerkers. Klik hier voor meer informatie, of bekijk ons uitgebreide trainingsaanbod.

We werken hard aan het ontwikkelen van meer e-learnings, dus houd deze pagina goed in de gaten. Heb jij een leuk idee voor een e-learning, of is er iets waar je wil meer over zou willen leren? Laat het ons weten! En meld je aan voor onze nieuwsbrief, waarin we nieuwe e-learnings aankondigen.