Eerste ervaringen Randstad & Probiblio

Begin 2020 zijn we met de pilots van de lokale bibliotheken gestart. We delen hier de eerste ervaringen en we geven regelmatig een update over de voortgang van de pilots. Houd deze pagina dus goed in de gaten voor interessant nieuws rondom dit project!

Bibliotheek Gouda en Bibliotheek Zoetermeer: Intercedenten volgen de training 'Herkennen van laaggeletterdheid'

Bibliotheek Gouda en Bibliotheek Zoetermeer hebben kennis gemaakt met de intercedenten van Randstad in hun werkgebied. Het idee van samenwerking op het gebied van bestrijding laaggeletterdheid werd goed ontvangen; de intercedenten doen graag dat stapje extra voor sollicitanten of werkenden om hen echt verder te kunnen helpen. De intercedenten hebben vervolgens de training ‘’Herkennen van laaggeletterdheid’’ gevolgd (aangeboden door Bibliotheek Zoetermeer). De eerste stap met doorverwijzen is inmiddels gezet bij Nestlé. Op naar een mooie samenwerking! 

Bibliotheek de Plataan: Randstad gaat sollicitanten en werkenden proactief benaderen

Met Bibliotheek de Plataan (voorheen Bibliotheek Maassluis) was het even zoeken omdat er in Maassluis geen Randstad-vestiging is. Omdat de intercedenten van vestiging Honselerdijk openstonden voor een samenwerking hebben we op de veiling in het Westland de mogelijkheden verkend. Maar het bleek dat er weinig mensen uit Maassluis werken op de veiling. Om de doelgroep in Maassluis alsnog te bereiken gaan we ons richten op sollicitanten en werkenden uit Maassluis, maar dus niet bij een Randstad-vestiging ingeschreven staan. We zijn nu aan het onderzoeken hoe we deze mensen proactief kunnen benaderen.

Bibliotheek Haarlemmermeer: Randstad zet netwerk in bij het aanbieden van het taalhuis

In Haarlemmermeer zijn we eind vorig jaar gestart met een kennismaking tussen de coördinator van het Taalhuis van de bibliotheek en de lokale Randstad vestiging. Naar aanleiding van dit leuke gesprek werd besloten een training ‘’Herkennen laaggeletterdheid’’ voor intercedenten te organiseren. Het idee was dat meerdere intercedenten zouden aansluiten om zo het draagvlak uit te breiden. Vanwege een aantal personeelswisselingen (intercedent van Randstad en taalaanbieder van Bibliotheek Haarlemmermeer) werd dit uitgesteld, maar dit wordt momenteel weer opgepakt. Ook zijn er plannen om het netwerk van Randstad in te zetten en in gesprek te gaan met bedrijven in Haarlemmermeer, zodat ook 'eigen' medewerkers van de bedrijven van het aanbod van het taalhuis kunnen profiteren.

Meer over het project Werken aan (digi)taalvaardige werknemers

De bibliotheek en Randstad slaan, samen met Probiblio, de handen ineen om iedereen de kans te geven om te werken aan betere taal-, digi- en andere basisvaardigheden. Vaardigheden die onmisbaar zijn voor een goede aansluiting met de arbeidsmarkt. Lees hier alles over dit project.