Terugblik bijeenkomst DigiTaal vo/mbo (29 januari 2020)

Op 29 januari 2020 was je bij de bijeenkomst DigiTaal vo/mbo. Wat leuk dat je erbij was! Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst, vol met informatie en inspiratie. Wil je alle presentaties nog eens nakijken? Of kon je er helaas op de dag zelf niet bij zijn?

Bekijk hieronder de presentaties:

Zelf aan de slag met het vo of mbo

Jij kunt ook met jouw bibliotheek deelnemen aan projecten van Probiblio om aan de slag te gaan met het vo of mbo. Geef je interesse voor onze verschillende projecten voor 2020 op het gebied van DigiTaal vo/mbo aan via dit inschrijfformulier.

Hieronder lees je per project wat deze inhoudt.

Digitaal:

 • Advies en begeleiding intern (bibliotheek), bestaande uit:
  Strategische sessie + begeleiding & advies + uitwerken visiespel (intern component)
 • Advies en begeleiding extern (onderwijs), bestaande uit:
  Verzamelen, vormgeven workshops voor docenten (en voor leerlingen) + uitwerken visiespel (extern component)

Taal:

 • Adviseur in residence
  Ondersteuning op locatie voor 2 uur per week gedurende 4 maanden. Om de week een dagdeel kan bijvoorbeeld ook. Voorwaarde is dat de bibliotheek hetzelfde aantal uren beschikbaar stelt en dat de resultaten provinciaal overdraagbaar worden gemaakt.
  Voorbeelden uit de praktijk:
  • Inventariseren wat vo/mbo-scholen zouden willen plus wat de bibliotheek zou kunnen
  • Verbinding huidig aanbod digitale geletterdheid en leesplezier
  • Procesbegeleiding bij start samenwerking bibliotheek en vo/mbo-scholen
  • En nog veel meer...
 • Adviesgesprek
  Loop je tegen een bepaalde uitdaging aan? Lukt het steeds maar niet om de samenwerking met de school op beleidsniveau in te bedden? Wil je het aanbod verdiepen, maar weet je niet goed hoe of heb je een andere vraag of wens? Hiervoor kan je bij Probiblio terecht. We maken graag een afspraak met je om te kijken waar we mogelijk kunnen ondersteunen.
 • Deelnemen aan een werkgroep/intervisiegroep
  Ben je de enige specialist die met een bepaalde doelgroep werkt? Wil je je workshops of lessen eerst eens testen bij een collega? Of ben je benieuwd hoe anderen bepaalde uitdagingen aanpakken? Maak dan je interesse kenbaar voor een werkgroep of intervisiegroep.
 • Integraal samenwerken: educatie, HR en marketing
  Hoe kun je met verschillende teams elkaar versterken in je boodschap, aanbod, expertise en positionering richting het onderwijs? Door integraal samen te werken met je marketing en HR-collega’s! Lijkt het je wat om deze samenwerking te verdiepen en te verbeteren? Dan kunnen wij, met onze collega’s van marketing en M&O jullie daarbij helpen!

Wil je meer weten over deze projecten of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op.