De Voorlopers van de Bibliotheek op school

“Barbara van Walraven van Probiblio heeft het initiatief genomen om de Voorlopers op te zetten. Dit zijn zes bibliotheken die al veel ervaring hebben opgedaan met de Bibliotheek op school (dBos). Elk halfjaar komen we bij elkaar in een inspiratiebijeenkomst. De ene keer gaat het om hoe je een doorgaande lijn van nul tot achttien jaar neerzet; de andere keer over hoe je de bouwstenen van dBos goed gebruikt. Met managers en medewerkers uit vergelijkbare teams bespreken we het thema en wisselen we ervaringen uit. Daarbij worden we begeleid door Barbara en een andere specialist van Probiblio.
 
Het is fijn om te sparren met bibliotheken die in dezelfde fase van dBos zitten. De inspiratiebijeenkomsten zijn praktisch en interactief; het accent ligt op sparren en uitwisselen van slimme tips. We leren veel van elkaar en van Probiblio. Deze bijeenkomsten zijn voor mij echt een moment van reflectie. Ik wil de nieuwe inzichten het liefst direct allemaal in onze eigen Bibliotheek toepassen.

Fijn om te sparren met andere bibliotheken” - Erica Ringelberg Teamleider de Bibliotheek op school Bibliotheek aan den IJssel