Jeugd & onderwijs

Jeugd & onderwijs

Bibliotheken zijn dé partners van het onderwijs, en daarmee van alle kinderen tussen 0 en 18 jaar. Als doorgewinterde reisleiders gidsen ze hen door een bont lees-, media- en taallandschap. Dat is een mooie taak, maar ook reisleiders kunnen soms best wat steun gebruiken. 

Gelukkig zijn er talloze landelijke programma’s om de begeleiding van al die lezers, mediawijzen en taalreuzen in goede banen te leiden, zoals Boekstart en de Bibliotheek op School. Maar het aanbod is dan misschien uitbundig, de middelen en mogelijkheden zijn dat niet. Bovendien wil je als Bibliotheek eigen accenten kunnen zetten én maatwerk kunnen leveren aan je samenwerkingspartners. Dat vraagt om creatieve oplossingen rond thema’s als mediawijsheid, digitale geletterdheid en leesbevordering. Niet alleen voor het onderwijs en de bibliotheek van nu maar zeker voor de toekomst. 

Bibliotheekadvies
Probiblio ondersteunt Bibliotheken daarin praktisch en vakkundig. Zo bieden we trainingen aan voor medewerkers, buigen ons over HRM en financiële zaken, geven tips om de communicatie tussen bibliotheek en ouders aan te scherpen, doen marktonderzoek naar jeugd en onderwijs en helpen bij het opzetten van de marketing- en communicatiestrategie. Daarnaast dagen we je ook graag uit om je te laten inspireren, bijvoorbeeld met de leukste tips voor de Nationale Voorleesdagen.

Ben je benieuwd naar wat Probiblio voor jouw bibliotheek kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

We helpen je er graag mee!

Er zijn vele landelijke programma’s voor bibliotheek, jeugd en onderwijs, elke Bibliotheek moet daarin eigen keuzes maken. Maatwerk is essentieel voor bibliotheken en hun samenwerkingspartners. Probiblio vertaalt landelijke programma’s naar lokale wensen en eisen!

Barbara van Walraven

Barbara van Walraven

Bel of mail Barbara van Walraven!
Onze expert op het gebied van Leesbevordering jeugd

BvWalraven@probiblio.nl 06 46 18 25 41

Meer weten?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.