Jeugd & onderwijs

‘BoekToer: kant-en-klare kwaliteit!’

Ronald van Ham, Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse
Jeugd & onderwijs

Bibliotheken zijn dé partners van het onderwijs, en daarmee van alle kinderen tussen 0 en 18 jaar. Als doorgewinterde reisleiders gidsen ze hen door een bont lees-, media- en taallandschap. Dat is een mooie taak, maar ook reisleiders kunnen soms best wat steun gebruiken. 

Gelukkig zijn er talloze landelijke programma’s om de begeleiding van al die lezers, mediawijzen en taalreuzen in goede banen te leiden, zoals Boekstart en de Bibliotheek op School. Maar het aanbod is dan misschien uitbundig, de middelen en mogelijkheden zijn dat niet. Bovendien wil je als Bibliotheek eigen accenten kunnen zetten én maatwerk kunnen leveren aan je samenwerkingspartners. Dat vraagt om creatieve oplossingen rond thema’s als mediawijsheid, digitale geletterdheid en leesbevordering. Niet alleen voor het onderwijs en de Bibliotheek van nu maar zeker voor de toekomst. 

ProBiblio ondersteunt bibliotheken daarin praktisch en vakkundig. Zo bieden we trainingen aan voor medewerkers, buigen ons over HRM en financiën, of geven tips om de communicatie tussen Bibliotheek en ouders aan te scherpen. En dat we ogen en oren op steeltjes hebben, buiten we ook graag uit om je te inspireren. Bijvoorbeeld met de leukste tips voor de Nationale Voorleesdagen. Of je nu in de lijn van de landelijke programma’s wilt werken, of er een flinke eigen draai aan wilt geven – we helpen je er graag mee!

 

We helpen je er graag mee!

  • Er zijn vele landelijke programma’s voor Bibliotheek, jeugd en onderwijs
  • Elke Bibliotheek moet daarin eigen keuzes maken
  • Maatwerk is essentieel voor bibliotheken en hun samenwerkingspartners
  • ProBiblio vertaalt landelijke programma’s naar lokale wensen en eisen
‘Ik had het zelf niet beter kunnen doen’

‘Wij kozen voor ProBiblio’s BoekToer vanwege het gemak. Zelf hebben we geen tijd om collecties voor scholen samen te stellen. We zochten daarom collecties die goed, snel en betaalbaar zijn. Met BoekToer hebben we die gevonden. Ik vond het aanvankelijk wel spannend. Dat de boeken nieuw zijn, met ook wat klassiekers, en dat ze er goed uitzien, vind ik belangrijk. We zijn er gewoon mee begonnen, op drie scholen met in totaal dertig collecties. In no time werden ze geleverd. En ik was aangenaam verrast: actuele boeken, fris, nieuw, uitnodigend voor de kinderen. Dat had ik zelf niet beter kunnen doen. En BoekToer is goedkoper en sneller. 

De scholen zijn heel tevreden. De boeken zijn goed ingepakt en de vrachtbrief bevat duidelijke aanwijzingen. Ook administratief is het overzichtelijk. Kortom: ik omschrijf BoekToer als kant-en-klare kwaliteit!’ 

Ronald van Ham, Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse

Meer weten?

Bel of mail Barbara van Walraven!
Onze expert op het gebied van Jeugd & onderwijs

Barbara van Walraven

Barbara van Walraven

023 55 46 333

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Blog

Lees meer blogberichten