De Bibliotheek op school PO en Makkelijk Lezen Plein

De Bibliotheek op school PO en Makkelijk Lezen Plein

Lezen is leuk én lezen is belangrijk! Het is van groot belang om zo vroeg mogelijk te beginnen met lezen. Lezen legt een basis waar het kind in de toekomst veel profijt van heeft. Door structurele samenwerking met de kinderopvang en het onderwijs komt er in de dagelijkse wereld van het kind aandacht voor leesplezier en wordt lezen gestimuleerd. Hierdoor voorkomen we samen taalachterstanden en zorgen we dat kinderen en jongeren kennis kunnen opdoen en zich ontwikkelen.

Dia Wesseling -

Dia Wesseling

Interesse in dit project?
Neem contact op met Dia Wesseling
Neem contact op

Helpt bij het krijgen van leesplezier

Om kinderen en jongeren taal- en mediavaardig te maken, werken bibliotheken samen met basisscholen onder de noemer: de Bibliotheek op school (dBos). Daarbij vormt de doorgaande lijn die door Kunst van Lezen is ontwikkeld het uitgangspunt. De uitvoering ligt in handen van bibliotheken en hun partners. Maar welke keuzes maak je daarin voor jouw bibliotheek? En hoe geef je soms complexe samenwerkingen vorm?

Makkelijk Lezen Plein (MLP)

Kinderen met een leesprobleem houden niet van lezen. Toch moeten ze het leren. Het MLP helpt om weer leesplezier te krijgen. 

Probiblio kan ook jouw bibliotheek bij dat proces helpen. Met kennis en advies, bijvoorbeeld over het strategisch bouwen en borgen van een netwerk van bibliotheken en scholen, het opzetten en onderhouden van leesnetwerken en het praktisch implementeren van de samenwerking tussen bibliotheek, school en thuis. Heb je interesse? Neem dan contact op met de projectleider van dit project.

Provincie: Noord- en Zuid-Holland

Meer weten?

Bel of mail Dia Wesseling!
Onze expert op het gebied van De Bibliotheek op school PO en Makkelijk Lezen Plein

Dia Wesseling

Dia Wesseling

023 55 46 133

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.