De Bibliotheek op school VO

De Bibliotheek op school VO

Lezen is leuk én lezen is belangrijk! Het is van groot belang om zo vroeg mogelijk te beginnen met lezen. Lezen legt een basis waar het kind in de toekomst veel profijt van heeft. Door structurele samenwerking met de kinderopvang en het onderwijs komt er in de dagelijkse wereld van het kind aandacht voor leesplezier en wordt lezen gestimuleerd. Hierdoor voorkomen we samen taalachterstanden en zorgen we dat kinderen en jongeren kennis kunnen opdoen en zich ontwikkelen.

Caroline Heijer -

Caroline Heijer

Interesse in dit project?
Neem contact op met Caroline Heijer
Neem contact op

Leesplezier voor jongeren

Veel bibliotheken hebben hun doorgaande lijn op het gebied van leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid goed ingevuld voor de doelgroep tot 12 jaar (mede door Boekstart en de Bibliotheek op school PO). Een logische stap is vervolgens om de doelgroep 12+ te blijven binden en hen te benaderen via de plek waar ze zitten: op school. Door structurele samenwerking met het voortgezet onderwijs komt er in de wereld van de jongere aandacht voor leesplezier en mediawijsheid en worden taalvaardigheid, digitale geletterdheid en burgerschap bevorderd.

Probiblio kan ook jouw bibliotheek bij dat proces helpen. Met kennis en advies, het maken van een plan van aanpak of het samen benaderen van dit onderwijsveld. Of bij het aanvragen en verantwoorden van een startsubsidie. Heb je interesse? Neem dan contact op met de projectleider van dit project.

Provincie: Noord- en Zuid-Holland

Meer weten?

Bel of mail Caroline Heijer!
Onze expert op het gebied van De Bibliotheek op school VO

Caroline Heijer

Caroline Heijer

06 12 99 12 44

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.