HipHop in je Bieb

HipHop in je Bieb

Jongeren spelen actief met taal, urban culture bloeit, tijd om te laten zien wat jongeren en de bieb elkaar te bieden hebben. HipHop in je Bieb is gezamenlijke programmering, floating collecties en informele educatie rond hiphop/urban culture door bibliotheken.

Karen Bertrams -

Karen Bertrams

Interesse in dit project?
Neem contact op met Karen Bertrams
Neem contact op

Over dit project

Bibliotheken Rotterdam, Aanzet, De Boekenberg en Haarlemmermeer, Muziekweb en Probiblio vormen samen de HipHop taskforce! Samen met onze Belgische collega's van 'Muntpunt' en 'Urban Bib' organiseren we kennis en inspiratie die ons streetwise maakt.

We delen hier onze plannen, de groei-agenda, korte filmpjes over wat we teweegbrengen en links naar partners en hun programmering. Meer informatie, boekingen en presentaties via Karen Bertrams kbertrams@probiblio.nl.

Volg #HIPHOPINJEBIEB

Plannen 2019

Chicks And The City: een live talkshow voor en door meiden vanaf de jongerenvloer in bibliotheek Rotterdam Eerste uitzending.

Masterclasses HipHop in je Bieb door Quardinmusic.nl. Fariesh Abdoelrahman coacht jongeren in masterclasses Van Droom naar Doel = Doen. Met zijn netwerk bereikt en raakt hij jongeren. Bibliotheken Aanzet, Rotterdam, De Boekenberg zijn enthousiast!  

Talentweekend voor Jongeren: in de planning voor deze zomer! Een weekend waarin jongeren van zoveel mogelijk bibliotheken werken aan hun  professionele ontwikkeling. Zij functioneren daarna als ambassadeur voor hun bibliotheek en schakel naar hun achterban. Powered by Quardinmusic.nl.

Hiphop & Je Leest: We maken bij 5 bekende rappers/clips ‘nutshells’: verhalen in een notendop voor Instagram. Leven en teksten van deze artiesten worden verbonden met steeds 5 boekentips. Ronnie Flex & Anne Frank. Yosilvio & Scarface van Armitage Trail. Met lesbrief voor gebruik in het V.O.

Spoken Word in de klas – aanbod Schrijverscentrale.

Live op de Biebvloeren in Q1 2019

Vinylplaat Poëzie: maak je eigen gedichten op vinylplaten. Een super creatieve workshop van Meliza, bibliotheek Haarlemmermeer.

Rapworkshop Okwaro | DOK Delft, 13 februari

Workshop Rappen, door rapper Sam J’taime | Bibliotheek Hilversum, Donderdag 21 februari 2019 

Theatershow Fresku | Voordat het te laat is | Theater en bibliotheek Beverwijk, 8 maart

Theatershow Fresku | Voordat het te laat is | Bibliotheek Zuid Hollandse Delta

 

Schrijfworkshop door rapper Winne in het kader van Write Now! 27 maart

Breakdance Battle | DOK Delft, 31 maart

Rapworkshop SAMJ’TAIME | Bibliotheek Hilversum

Beeldmateriaal HipHop In Je Bieb!

De logo's van HipHop In Je Bieb zijn voor jou ontwikkeld om te gebruiken in en om de bibliotheek (vormgeving: Erik Olde Hanhof, Probiblio)! Download hier de PDF met vier logo's. Download hier het logo van Hiphop & Je leest. Momenteel werken we aan een vette merchandise lijn, heb je ideeën, mail naar Karen Bertrams via kbertrams@probiblio.nl

2018

Benieuwd wat er allemaal heeft plaatsgevonden in 2018? Bekijk het hier

Meer weten?

Bel of mail Karen Bertrams!
Onze expert op het gebied van HipHop in je Bieb

Karen Bertrams

Karen Bertrams

06 24 55 63 81

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.