Kinderboekenweek Bibliotheekprogramma 2018

Bestel nu het bibliotheekprogramma voor de Kinderboekenweek 2018 '#BZV: BOEK ZOEKT VRIEND!’. Een spelprogramma in drie varianten; groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8, waarin boeken vrienden worden met kinderen. En andersom. Voor de kleuters is er een interactief programma bij het prentenboek Mag ik meedoen? De bekroonde kinderboeken van 2018 presenteer je met de interactieve PowerPoint.

2018

Kleuters maken in een bezoek van ongeveer drie kwartier tot maximaal een uur vrienden met het boek Mag ik meedoen?, geschreven door John Kelly. Aan de uitvoerder de keuze of er, net als vorig jaar, tussentijdse activiteiten plaatsvinden tijdens het voorlezen of juist ná het voorlezen. Mix en match naar wens!

De groepen 3 tot en met 8 beginnen in dit spelprogramma van een uur tot maximaal anderhalf uur met een test en ontdekken welke soort vriendschap, en soort boeken, het beste bij hen past. In groepjes spelen zij een spel met verschillende activiteitmogelijkheden en sluiten vriendschap (of juist niet) met één of meerdere boeken. De vriendengroepjes komen later bij elkaar in de ultieme poging één grote vriendengroep te worden. Kunnen de groepjes elkaar ervan overtuigen dat hun ‘boekvrienden’ ook vrienden kunnen worden van de rest van de groep?

 

Materialen programma

Groep 1/2

  • Handleiding
  • PowerPoint
  • Drukwerk PDF om zelf te bewerken en printen of te laten drukken
  • Eén set van dertig bedrukte BOEKZOEKTVRIENDSCHAPSBANDJES voor om de kinderpols! Handig verpakt met afsluitclip. Tot 13 augustus extra te bestellen voor €7,- per dertig stuks. Nabestelde armbandjes worden begin september geleverd.
  • Ideeëngenerator met programmering en leuke tips

Groep 3 tot en met 8

  • Handleiding voor groep 3/4, 5/6, 7/8
  • PowerPoint voor groep3/4, 5/6, 7/8
  • Drukwerk PDF’s voor vriendschapsboekjes om zelf te bewerken en printen of te laten drukken
  • Eén set van dertig bedrukte BOEKZOEKTVRIENDSCHAPSBANDJES voor om de kinderpols! Handig verpakt met afsluitclip. Tot 13 augustus extra te bestellen voor €7,- per dertig stuks. Nabestelde armbandjes worden begin september geleverd.
  • Ideeëngenerator met programmering en leuke tips

Alle bestanden van het bibliotheekprogramma zijn geleverd aan bibliotheken die voor 15 juli besteld hebben. Nieuwe bestellingen worden zo snel mogelijk in behandeling genomen.

Kosten programma

Het programma is voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland te bestellen voor € 150,-. Voor overige bibliotheken zijn de kosten € 185,-. Bestel hier!

Meer BOEKZOEKTVRIENDSCHAPSBANDJES kunnen voor €7,- per dertig stuks besteld worden. Handig verpakt inclusief afsluitclips. Je kan de armbandjes tot 13 augustus nabestellen. De nabestelde armbandjes worden begin september geleverd.

Goed om te weten

Bij de bestelling van het programma ontvang je de materialen voor alle groepen. Het programma wordt kant- en klaar aangeboden, maar biedt wel keuzemogelijkheden in opdrachten en uitvoering. Het spelprogramma is hierdoor gemakkelijk in te zetten en eventueel aan te passen naar wens. Het is uit te voeren in de Bibliotheek én op school.

De opzet van het programma voor groep 3 tot en met 8 is gelijk, er zijn echter verschillen aangebracht passend bij de belevingswereld van kinderen in de combinatiegroepen 3/4, 5/6 en 7/8. Om deze reden zenden we drie verschillende PowerPoint presentaties mee. Door te werken met vriendschap thema’s zijn veel verschillende boeken te gebruiken. Het programma is gemaakt door drie bibliotheken en ProBiblio. Vormgeving door Barbara Mulderink.

PowerPoint Bekroonde Kinderboeken van 2018.

Presenteer de beste vangst van 2018 met deze interactieve PowerPoint. Met beelden van de boeken en korte teksten bij de Griffels, Penselen & Paletten en Vlag en Wimpels. Voor presentaties aan eigen teams, publiek, leerkrachten en te gebruiken voor narrowcasting. De presentatie bestaat uit een algemene PowerPoint met alle titels en drie versies voor onder- midden en bovenbouw. Naar eigen inzicht aan te passen. Met een leuke quiz voor een betrokken publiek. De PowerPoint ontvang je begin september 2018 en kost € 50,- voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 70,- voor overige bibliotheken.

Bestel hier het programma! Bestellen is mogelijk tot en met de Kinderboekenweek.

 

Meer informatie via Karen Bertrams, kbertrams@probiblio.nl en Stephanie de Kruif, sdekruif@probiblio.nl.