Klassiek > Maatschappelijk educatief

Klassiek > Maatschappelijk educatief

De ‘Klassieke Bibliotheek’ klinkt bijna als een statige heer op krakende vloeren, met een pijp in de mond en de Odyssee in de hand. Maar wij weten wel beter. Want ook de Klassieke Bibliotheek is een kind van deze tijd. Welkom bij de nieuwe klassieken! 

Dat de bibliotheek drastisch verandert, richting een Maatschappelijk educatieve bibliotheek, hoeven we elkaar niet uit te leggen. En dat het soms zoeken is naar nieuwe wegen en mogelijkheden, evenmin. Maar mogen we elkaar dan ook even treffen bij een oude bekende? Want elke bibliotheek worstelt met de vraag hoe je traditionele productiefactoren (stenen, arbeid en geld) optimaal inzet voor de klassieke dienstverlening (collectie en uitlening). Niet alleen om bestaande diensten te kunnen handhaven, maar zeker ook om aan nieuwe eisen en verwachtingen te kunnen voldoen.

Samen met de bibliotheken om ons heen starten we bij Probiblio een grote verscheidenheid aan projecten om tot een passend antwoord op die vraag te komen. Denk aan het verbeteren van de efficiëntie. Lean bedrijfsvoering. Digitalisering. Trainen van medewerkers. Klanten vinden, maar vooral ook houden. 

We richten ons op de ontwikkeling van verdienmodellen, houden ons bezig met de rationalisering van processen, of bekijken hoe we de onderlinge samenwerking tussen bibliotheken kunnen faciliteren om optimaal van elkaars kennis en vaardigheden te profiteren. Want die vraag mag dan klassiek zijn, het antwoord is van nu.

Benieuwd naar hoe je dit kan uitwerken voor jouw bibliotheek? Neem dan contact met ons op. 

 

We denken graag met je mee!

  • Klassieke Bibliotheek maakt middelen vrij voor andere ontwikkelingen
  • Lean bedrijfsvoering, professionalisering en digitalisering zijn onontbeerlijk
  • Door samenwerken, profiteer je van elkaars vaardigheden en kennis

Sabine Margés

Sabine Margés

Bel of mail Sabine Margés!
Onze expert op het gebied van Marketingstrategie

SMarges@probiblio.nl 06 41 56 49 89

Meer weten?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Blog