Community en community librarian

Community en community librarian

‘Van collectie naar connectie’. Deze veel geciteerde zin verwijst naar de transitie van de traditionele naar de maatschappelijk-educatieve bibliotheek. Waarbij de ‘connectie’ de verbinding is die de bibliotheek teweeg brengt tussen de lokale gemeenschap en lokale organisaties. Maar ook de connectie tussen mensen binnen gemeentes onderling (communities). 

Jet Govers -

Jet Govers

Interesse in dit project?
Neem contact op met Jet Govers
Neem contact op

Over dit project

Doelstelling 

Deelnemende bibliotheken zijn beter in staat het gedachtegoed van Community librarian vorm te geven. Hierdoor neemt hun rol onder diverse doelgroepen in hun lokale omgeving toe; ze dragen bij aan maatschappelijke thema’s als participatie, leefbaarheid, eenzaamheid en leveren daarnaast een bijdrage aan kennisoverdracht tussen burgers/inwoners van de lokale gemeenschap. Uiteindelijk draagt dit bij aan het maken van de transitie van de klassieke naar de maatschappelijke en educatieve bibliotheek.

Beoogde resultaten

Het uiteindelijke resultaat is dat deelnemende bibliotheken door de fases die zij in dit project doorlopen het gedachtegoed van Community librarian kunnen duiden, medewerkers kunnen activeren en een nieuwe werkwijze kunnen definiëren en implementeren passend bij de lokale situatie. 

Provincie: Noord- en Zuid-Holland

Deelname mogelijk: helaas vol, voor meer informatie neem contact op met onze adviseur

Bijdrage bibliotheek: deelname aan de projectgroep

Bij Probiblio hebben we inmiddels twee jaar ervaring met het bouwen van communities met bibliotheken. Zo weten ruim 400 jonge ouders uit Rotterdam elkaar te vinden via een Facebookgroep en in de bibliotheek en heeft Bibliotheek Heerhugowaard een groep ouderen, die zich voorheen eenzaam voelden, weten te bereiken en structureel met elkaar en de bibliotheek in contact gebracht.

In deze video laten we je graag zien hoe je zelf een community kunt bouwen. Meer weten? Mail naar marketingadvies@probiblio.nl.

 

 

Meer weten?

Bel of mail Jet Govers!
Onze expert op het gebied van Community en community librarian

Jet Govers

Jet Govers

06 24 52 67 43

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.